Je verhuist. Verhuist je brandverzekering mee?

Met een verhuis gaan heel wat kopzorgen gepaard. Eentje daarvan is: wat met de verzekering in de periode dat je zowel je nieuwe als je oude woning nog bewoont?

Wat dekt een brandverzekering?

Iedereen sluit een brandverzekering af voor zijn of haar woning, maar weet je ook wat die brandverzekering inhoudt? Wat dekt een brandverzekering en wat niet? Wij geven je een overzicht.

Gratis overlijdensverzekering bij makelaars en notarissen

Als je eindelijk je droomhuis hebt gevonden, vergeet je snel dat je wel eens een ongeluk kan meemaken. Als jij overlijdt voordat de notariële akte getekend is, blijven je erfgenamen met je compromis zitten. Dat is nadelig voor koper én verkoper. De gratis overlijdensverzekering van makelaar of notaris vangt dat risico grotendeels op.

Verbouwd? Laat je verzekeringen aanpassen!

Belgen bouwen niet enkel graag, maar verbouwen op tijd en stond ook een stukje van hun woning. Heb je onlangs enkele kleine of grote verbouwingen uitgevoerd? Vergeet dan niet om ook je verzekeringsmakelaar op de hoogte te brengen.

11 nuttige weetjes over een inboedelverzekering

Naast een brandverzekering voor je woning is het raadzaam om ook een inboedel- of huisraadverzekering af te sluiten. We serveren je enkele weetjes.

Recht op een gratis verzekering Gewaarborgd Wonen?

Een hypotheek is een zware last. Heb je er al eens over nagedacht hoe je het maandelijks bedrag zal aflossen in geval van (langdurige) ziekte? En wat als je je job verliest? De Vlaamse overheid biedt een ruggensteun dankzij de verzekering Gewaarborgd Wonen. We leggen je uit voor wie dit geschikt is en hoe je een aanvraag kunt indienen.

Je aannemer is failliet! Wat nu?

Een aannemer die failliet gaat? Je hoort het steeds vaker. Het gevolg? Erg veel ellende, een streep door de rekening en een planning die om zeep is. Britta Delbrouck, advocaat en vennoot bij Consenso Advocaten in Tongeren, geeft tekst en uitleg.

Hoeveel kost een schuldsaldoverzekering?

Bij een hypothecaire lening hoort typisch een schuldsaldoverzekering. Het is vaak zelfs verplicht! Dit houdt in dat de verzekeraar (een deel van) het resterende saldo betaalt als jij overlijdt voor het hele bedrag is afbetaald. De verzekering kan ook genomen voor meerdere personen.

Nieuwe regels schuldsaldoverzekering vanaf 2015

Mensen met gezondheidsproblemen krijgen moeilijker een schuldsaldoverzekering als ze een hypothecaire lening willen afsluiten. Het gevolg is dat ze hun bouwplannen vaak moeten opbergen.

Hoe verzeker je je werf optimaal?

Wat bij diefstal op jouw werf? Of wat als je aannemer of architect tijdens de werken failliet gaat? Een degelijke werfverzekering dekt je in tegen deze risico’s.

Moet ik mijn verzekering waarschuwen als ik zonnepanelen plaats?

Als ik zonnepanelen plaats, stijgt de waarde van mijn woning. Ben ik dan verplicht om mijn verzekeraar hiervan op de hoogte te brengen?

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering?

Kredietverstrekkers hameren er telkens opnieuw op om een schuldsaldoverzekering af te sluiten bij een hypothecaire lening. Wat is dat? Is het verplicht? Hoeveel bedraagt de premie? Kredietspecialist Marc Vanwelde van Belfius Hasselt legt het uit.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok