7 terrasoverkappingen, om heel het jaar van te genieten

Een spannend boek of een heerlijk glas wijn op je terras? Zalig! Met een terrasoverkapping creëer je een extra leefruimte waardoor je het hele jaar door kunt genieten van de buitenlucht. Wij geven je alvast enkele ideetjes mee!

VIDEO: Zo maak je zelf een palletrek (DIY)

Vraag je je regelmatig af waar die ene verfborstel gebleven is? Met een kast of enkele legplanken berg je je tuingereedschap netjes op. Maar niets leuker (én goedkoper) dan zelf aan de slag gaan. Zo ruim je alles stijlvol op.

Oktober: wat moet er deze maand gebeuren in de tuin?

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. De herfst is helemaal in het land maar dat betekent niet dat er in de tuin geen werk meer is. Integendeel!

Must have: een vuurkorf in je tuin

Wil je graag ten volle van je tuin kunnen genieten, 365 dagen lang, dus ook in de winter? Dan is een vuurkorf wat je nodig hebt.

Hoe je zwembad klaarmaken voor de herfst

Natuurlijk kan je voor het onderhoud van je zwembad een contract afsluiten met je installateur. Maar waarom zou je dat klusje niet zelf opknappen? Je bent er enkele uren zoet mee, maar je leert meteen hoe je zwembad in elkaar zit.

Je gazon mulchen: de voor- en nadelen

Droom je van een perfect groen gazon zonder uren en uren te moeten werken in je tuin? Door te mulchen bespaar je tijd én grasafval. Wij lijsten de voor- en nadelen even op.

Van tuinhuis tot thuiskantoor: 5 tips

Werk je regelmatig thuis, maar heb je geen eigen werkplek? Dan heb je waarschijnlijk nog niet aan je tuin gedacht. Een tuinkantoor is de ideale werkplek voor thuis. Tover je tuinhuis om tot bureau of kies voor een op maat gemaakt exemplaar.

Je terras inrichten: 6 slimme tips

Een terras kan je heel gezellig en sfeervol maken, maar zonder een duidelijk plan wordt het al snel een rommeltje. Een goede combinatie tussen meubels, verlichting en planten zorgt voor een terras om U tegen te zeggen.

6 klusjes om deze zomer nog af te werken

De zomer is méér dan gezapig barbecueën en met een fris drankje binnen handbereik genieten van de warme zomertemperaturen. Er mag natuurlijk ook gewerkt worden. Meer nog, de zomer is hét moment bij uitstek om ons uitstelgedrag achterwege te laten en werk te maken van de buitenklusjes die tijdens het jaar blijven liggen.

Op vakantie in eigen tuin, hoe doe je dat?

Vakantie hebben en toch thuisblijven, is dat niet een beetje akelig? Verre van. Want wie van de tuin een echt vakantieparadijs maakt, kan volledig ontspannen zonder ook maar één kilometer te reizen.

5 tips voor een trendy én budgetvriendelijke tuin

Droom jij ook van een prachtige tuin, een groene oase waarin je helemaal tot rust komt? Dan ben je ongetwijfeld ook al wakker geschud door de prijzen van planten en tuingerief. Gelukkig bestaan er heel wat alternatieven.

3 opties om je zwembad te verwarmen

Een eigen zwembad in de tuin? Zalig! Tenminste als je water een aangename temperatuur heeft. Om het water te verwarmen zijn er verschillende mogelijkheden. We geven wat uitleg bij de meest gangbare oplossingen.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok