Januari: wat moet er deze maand gebeuren in de tuin?

Het nieuwe jaar is begonnen. Koning winter zit nog steevast op zijn troon maar dat wil niet zeggen dat er in de tuin geen werk meer is. Wij lijsten de tuinklusjes even voor je op!

5 tips voor een machtige winter-BBQ

Wil je het liefst élke dag van het jaar barbecueën? Het kan! Temperaturen rond het vriespunt en sneeuw tot aan je enkels zijn echt geen spelbrekers. Deze barbecues gebruik je makkelijk het hele jaar door!

De 11 populairste zwembaden voor thuis: wat is jouw favoriet?

Veel zon hebben we niet nodig om van paradijselijke zwembaden te beginnen dromen. Ze komen in verschillende vormen, soorten, maten en liefst met allerlei originele extraatjes. Heb jij nog wat inspiratie nodig? We verzamelden enkele unieke exemplaren waar je het water van – liefst niet – in de mond krijgt. Klaar om erin te duiken?

December: wat moet er deze maand gebeuren in de tuin?

Koning winter doet zijn intrede. Dat betekent dat er tijd genoeg is om uit te rusten van een druk tuinseizoen. Maar op een mooie winterdag is het natuurlijk heerlijk om nog wat te klussen. Wij geven je snel even mee wat je deze maand allemaal kunt doen in de tuin.

De 10 onvergetelijkste sauna's

Tijdens koudere dagen beginnen we te dromen van warmte. Eventjes een warme sauna inkruipen, klinkt extra verleidelijk in de winter. In deze sauna’s willen we alvast even binnenkruipen.

November: dit kan je nog doen in de tuin

De winter staat voor de deur en dat is voor de meeste tuiniers niet het favoriete seizoen. De tuin is in rust maar dat wil niet zeggen dat er niets meer gedaan moet worden.

7 terrasoverkappingen, om heel het jaar van te genieten

Een spannend boek of een heerlijk glas wijn op je terras? Zalig! Met een terrasoverkapping creëer je een extra leefruimte waardoor je het hele jaar door kunt genieten van de buitenlucht. Wij geven je alvast enkele ideetjes mee!

VIDEO: Zo maak je zelf een palletrek (DIY)

Vraag je je regelmatig af waar die ene verfborstel gebleven is? Met een kast of enkele legplanken berg je je tuingereedschap netjes op. Maar niets leuker (én goedkoper) dan zelf aan de slag gaan. Zo ruim je alles stijlvol op.

Oktober: wat moet er deze maand gebeuren in de tuin?

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. De herfst is helemaal in het land maar dat betekent niet dat er in de tuin geen werk meer is. Integendeel!

Must have: een vuurkorf in je tuin

Wil je graag ten volle van je tuin kunnen genieten, 365 dagen lang, dus ook in de winter? Dan is een vuurkorf wat je nodig hebt.

Hoe je zwembad klaarmaken voor de herfst

Natuurlijk kan je voor het onderhoud van je zwembad een contract afsluiten met je installateur. Maar waarom zou je dat klusje niet zelf opknappen? Je bent er enkele uren zoet mee, maar je leert meteen hoe je zwembad in elkaar zit.

Je gazon mulchen: de voor- en nadelen

Droom je van een perfect groen gazon zonder uren en uren te moeten werken in je tuin? Door te mulchen bespaar je tijd én grasafval. Wij lijsten de voor- en nadelen even op.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok