Nooit meer kou lijden in je badkamer: 5 tips

Dé eerste vereiste voor een perfecte badkamer? Een zalig warm gevoel. Vijf tips voor een badkamer waar het altijd lekker warm is.

Bouw zelf je tegelkachel (DIY)

Ze zijn erg in tegenwoordig, de tegelkachels. Het zijn dan ook de sympathieke dinosaurussen onder de verwarmingssystemen. En ze ogen simpel. Bedrieglijk simpel. Want zelf eentje bouwen doe je niet zomaar.

De voor- en nadelen van een slimme deurbel

Je ziet ze steeds vaker opduiken: intelligente deurbellen. High-tech snufjes die niet enkel fraai ogen maar ook heel wat extra functionaliteiten bieden. Is het de investering waard? Wij schotelen je alvast de voor- en nadelen voor.

6 vragen over vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder. Deze verwarmingsoptie is dan ook comfortabel en ruimtebesparend. Overweeg jij het om vloerverwarming te installeren, maar heb je nog enkele vragen? Deze zes antwoorden bieden raad.

Met welk alarmsysteem zit je veilig?

Een alarmsysteem enkel voor de happy few? Dankzij smartphones en goedkope camera’s haal ook jij vandaag voor geen geld een goed alarmsysteem in huis. Waarop let je best als je een digitale waakhond kiest? We zetten het mooi op een rijtje.

De voor- en nadelen van een slimme thermostaat

De intelligente thermostaten zijn aan een opmars bezig. Apparaten zoals Netatmo Thermostat, Nest Learning Thermostat en Honeywell Evohome zijn verbonden met het internet waardoor je ze eenvoudig met je smartphone kunt bedienen.

Getest: het intelligente deurslot Nuki Smart Lock

We vinden het vanzelfsprekend dat de deur van onze wagen met één druk op de knop opent, maar anderzijds stoppen we wel nog altijd een sleutel in onze voordeur. De oplossing? Nuki Smart Lock. Wij kregen een testexemplaar en gingen aan de slag.

Zelf een sauna bouwen: de moeite waard?

Naar de sauna gaan is voor heel wat Vlamingen hét wellnessmoment bij uitstek. En we begrijpen maar al te goed waarom. De warmte van de kachel, de typische geur van saunahout en de deugddoende koude douche achteraf … zalig gewoon!

De voor- en nadelen van een vaste airco in huis

België staat nu niet meteen bekend voor zijn bloedhete, langdurige zomers. Wil je bij een eventuele hittegolf toch controle hebben over de temperatuur in huis? De koelte is gelukkig maar één knop verwijderd. Maar is een vaste airco of lucht/lucht warmtepomp wel de moeite waard? Wij sommen de voor- én nadelen voor je op.

Checklist voor een veilige elektrische installatie

Ongeveer twee derde van de Vlaamse woningen is van ontoereikende kwaliteit blijkt uit onderzoek. Een veilige elektrische installatie is één van de belangrijkste vereisten voor een veilige, kwalitatieve woning. Maar hoe kun je als bewoner controleren of je elektrische installatie veilig is? Doe zelf de check.

Hou de hitte buiten: 5 tips om je huis koel te houden

Zomerse temperaturen, we snakken er allemaal naar. Maar soms kan het binnen echt te warm worden. Wil je het zweten snel vergeten? Lees dan onze tips.

Rookmelders verplicht vanaf 2020

Heel wat gezinnen hebben hier en daar al een rookmelder in huis. Toch zijn er nog altijd te veel huizen waar geen detectoren hangen. Daar moet binnenkort verandering in komen. Het Vlaams Parlement heeft beslist dat er tegen 2020 verplicht rookmelders moeten zijn in alle Vlaamse woningen.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok