Gezond en ecologisch isoleren: 4 tips

Een warme, aangename woonomgeving, ademende materialen, een efficiënte vochtregulering, CO2-neutrale productie, hernieuwbare of herbruikbare grondstoffen… Christiaan De Schuijmer van Eurabo CVBA, leverancier van milieuvriendelijke houtbouw- en isolatiematerialen, zet de vele voordelen van bio-ecologische isolatie op een rij.

Waarom blijft de prijs van isolatie stijgen?

We investeren steeds meer in duurzaam en ecologisch wonen en willen zo het energieverbruik naar beneden halen. Hiervoor moeten we minder verwarmen, maar ook goed isoleren. En wie plannen heeft om te isoleren, houdt maar beter zijn budget in de gaten. Want het laatste half jaar is isolatie voelbaar duurder geworden. En die prijzen zullen de komende jaren misschien verder stijgen. Wij leggen uit.

De 5 grootste fouten bij het isoleren van je dak

Je dak isoleren is de beste en eenvoudigste investering om het warmteverlies in de woning te beperken. Wanneer je zelf aan de klus begint, lonken er enkele valkuilen. We gidsen je door de vaakst gemaakte fouten om je ervoor te behoeden.

7 redenen waarom je beter esoleert dan isoleert

Jawel, je leest het goed: ésoleren. Dat is het nieuwe isoleren: isolatie aan de buitenkant. Isoleren aan de binnenkant blijft natuurlijk belangrijk. Maar het is ook een goed idee om een beschermende laag aan te brengen op je buitenmuren.

VIDEO: hét middel om snel en proper te metselen

Ben je een handige doe-het-zelver maar denk je dat metselen iets te hoog gegrepen is? Goed nieuws. Met Bricky bouw je snel een buitenkeuken of een zwemvijver, zonder een al te grote puinhoop te maken.

Hoe Tesla je dakpannen omvormt tot zonnepanelen

Of jouw woning in de toekomst zijn eigen energie opwekt? Absoluut. En die toekomst komt steeds dichterbij, dankzij de dakpannen van Tesla. Het innovatief bedrijf – bekend van zijn elektrische wagens – komt in 2017 met zonnepanelen die als dakpannen gebruikt kunnen worden. Spannend!

Zo maak je een degelijke fundering voor je tuinhuis

Een mooi tuinhuisje kan niet zonder een goede fundering. De meest gangbare is een fundering op volle grond met een gestorte betonlaag. Wij tonen je hoe het moet.

Zo graaf je zelf een ‘man cave’

Als man wil je af en toe tijd voor jezelf. En een eigen plekje. Liefst eentje waar je ongestoord lawaai kan maken en bij voorkeur zonder inkijk van je buren, je kinderen en je vrouw.

Wat is het voordeel van glazen dakpannen?

Ook al zijn er tegenwoordig veel andere alternatieven om op je dak te leggen, dakpannen blijven het populairste materiaal. Ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende materialen, zelfs in glas! Wij presenteren jullie: glazen dakpannen.

Welke soort ramen kan je best kiezen?

Ben je toe aan nieuwe ramen, maar weet je helemaal niet welk materiaal je moet kiezen? Wij nemen enkele materialen onder de loep zodat je de ramen kunt kiezen die het best bij jou en je woning passen.

Hoeveel kost het plaatsen van een dakkapel?

Wil jij je zolder met schuin dak graag inrichten tot een volwaardige kamer? Dan kun je heel wat plaats winnen door een dakkapel te plaatsen.

De voor- en nadelen van een groendak

Groendaken zijn daken waarvan de bedekking voornamelijk uit planten bestaat. Een groendak is goed voor het milieu en heeft tal van voordelen voor de eigenaar en de buren. Maar zijn er ook nadelen? Wij zochten het voor je uit …
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok