Betaalbaar wonen? Dit zijn de goedkoopste gemeenten

Op zoek naar een nieuwe thuis? Dan speelt geld een belangrijke rol in je keuze. In het begin van het jaar zijn de prijzen van huizen fors gestegen ten opzichte van het jaar voordien. Wil je een betaalbare woning? Dan kijk je best eens rond in deze drie gemeenten.

Hoe (duur) is het om te wonen in Westerlo?

Centraal in de Kempen, tussen Heist-op-den-Berg en Geel, maar ook pal tussen Hasselt en Antwerpen aan de E313, vind je de gemeente Westerlo. Die centrale ligging, in combinatie met het rustige en groene karakter, maken het een ideale woongemeente voor heel wat jonge gezinnen. De combinatie met de relatief goedkope vastgoedprijzen maakt dan ook dat steeds meer mensen hun weg vinden naar Westerlo.

Hoe (duur) is het om te wonen in Peer?

Kleine-Brogel, Grote-Brogel, Wijchmaal en Peer zelf vormen met z’n allen de Limburgse gemeente Peer. Tijd voor een uitgebreide kennismaking!

Hoe (duur) is het om te wonen in Haacht?

Tot ver buiten Vlaanderen is Haacht bekend door de brouwerij die haar naam draagt. Toch ligt de brouwerij niet op het grondgebied van Haacht, wel op die van buurgemeente Boortmeerbeek. Hoe dan ook zetten wij hieronder Haacht in de kijker, een gemeente met toekomst, zeggen ze zelf.

Hoe (duur) is het om te wonen in Harelbeke?

Harelbeke is een gemeente en stad in de provincie West-Vlaanderen, waarvan de bebouwing haast naadloos aansluit op de verstedelijkte kern van de stad Kortrijk. Even kennismaken ...

Zo ziet de overheid wonen in Vlaanderen: activatie, sociale toets en betonstop

Een actief grond- en pandenbeleid zodat wie ergens anders wil gaan wonen, keuze genoeg heeft in het segment van zijn goesting. Het is één van de speerpunten in het beleidsplan van Vlaams minister van Wonen, Liesbeth Homans. In haar nota, die de periode 2014-2019 behelst, heeft ze tevens een bijzondere aandacht voor sociale woningbouw.

De lokroep van de stad weerklinkt luid en duidelijk

Nadat de slinger tussen wonen in de stad of in de open ruimte sterk in de richting van het buitengebied was opgeschoven, is momenteel de omgekeerde beweging groter dan ooit. De stadsvlucht heeft plaatsgemaakt voor een rush op knusse en comfortabele huisvesting in het midden van de drukke bedrijvigheid. Wonen in verstedelijkte centra is hip, dat weten ze maar al te goed bij Yust en Atenor.

Hoe (duur) is het om te wonen in Schoten?

De Trammezandlei 122 van Joske Vermeulen, het typetje van Gaston Berghmans, ligt vreemd genoeg niet in Schoten, wel in deelgemeente Merksem. Maar laat dat zeker de pret niet bederven en lees vooral verder ...

Hoe (duur) is het om te wonen in Destelbergen?

‘Dicht bij alles’, luidt het motto van Destelbergen. Dan kan je de stad Gent als ‘alles’ beschouwen, want de gemeente ligt er net ten oosten van, met de A14/E17-autosnelweg er dwars door. Hoe (duur) het er is om te wonen, dat ontdek je hieronder ...

Hoe (duur) is het om te wonen in Diepenbeek?

De Limburgse gemeente Diepenbeek is omringd door de steden Hasselt, Genk en Bilzen. Het is makkelijk bereikbaar én nog erg groen, met plaats voor tal van natuurgebieden. Even kennismaken ...

Hoe (duur) is het om te wonen in Temse?

De Oost-Vlaamse gemeente Temse is gelegen aan de Schelde en is vooral bekend van het inmiddels opgeheven scheepsbouwbedrijf Boelwerf. Waar de woonplaats van de Temsenaars nog van bekend is … dat ontdek je hieronder!

Hoe (duur) is het om te wonen in Lubbeek?

Tussen de drie grote steden Leuven, Aarschot en Tienen ligt de gemeente Lubbeek, in het zuiden van het Hageland. Een kennismaking.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok