Alle isolatiewaarden en hun premies op een rij

Je woning goed isoleren, is een must als je je energiefactuur wilt verlagen. Helemaal interessant wordt het al je een isolatiepremie kunt aanvragen wanneer je gaat renoveren of bouwen. Deze hangt af van bepaalde isolatiewaarden. We geven je graag wat meer uitleg over de verschillende soorten isolatiewaarden.

Premies veranderen: investeer dit jaar nog in je bouwschil

Ben je van plan om je dak te isoleren? Of wil je je gevel renoveren én tegelijk je ramen vervangen? Dan laat je de werken best nog dit jaar uitvoeren. De Vlaamse overheid schroeft vanaf 2017 de vele individuele energiepremies fors terug, terwijl de lucratieve combipremie voor muur- en glasisolatie (tot 2.100 euro) plaats maakt voor een totaalrenovatiebonus.

Op welke premies heb je recht bij een verbouwing?

Er bestaan verschillende premies en tegemoetkomingen voor de renovatie van een woning. Hiermee wil de overheid zoveel mogelijk mensen de kans geven op een eigen woning te kopen en te verbouwen.

Welke premies voor dakisolatie bestaan er?

Verhoog je de isolatiewaarde van je dak? Goed zo. Op die manier zorg je voor een lagere verwarmingskost en een kleinere impact op het leefmilieu. En je komt misschien wel in aanmerking voor een premie.

De 5 belangrijkste wijzigingen inzake energiepremies

Wie energiezuinig (ver)bouwt, geniet van premies van zijn netbeheerder. Die zijn sinds begin 2014 ingrijpend veranderd. Een overzicht van de vijf belangrijkste wijzigingen ...

Wat verandert er aan de Vlaamse renovatiepremie?

Een nieuwe regering staat vaak voor nieuwe besluiten en verandering. Ook voor de Vlaamse renovatiepremie slaat die verandering krachtig toe. Gelukkig verdwijnt het niet. Maar het wordt wel anders toegepast.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok