Tegelijk kopen en verkopen: denk goed na voor je eraan begint

Bij elke levensfase hoort een nieuwe woning: een klein appartement wordt een groter exemplaar en bij kinderen volgt een huis met tuin. Wie weet brengt een nieuwe job tussendoor een verhuis met zich mee, en is op latere leeftijd een appartement niet handig? Op een nieuwe aankoop volgt de verkoop van je oude woning. Hoe coördineer je dat?

4 tips om je kans op een lening te vergroten

Eindelijk! Je hebt de knoop doorgehakt en wil dat project waar je al nachten over droomt uit gaan voeren. Of dit nu een nieuwe badkamer is, een nieuw salon of een (grote) verbouwing, je hebt er geld voor nodig. En niet zo’n beetje ook. Je hebt misschien wel wat spaarcenten verzameld, maar dit is mogelijk niet genoeg om je project te financieren of je wil nog wat reserve houden.

Een tweede verblijf aan de Kust: wat kost dat?

Ben jij van plan om een tweede verblijf aan de Belgische Kust te kopen? Breng dan eerst het volledige fiscale plaatje in kaart. Want de belastingen voor tweede verblijven in onze kustgemeenten zijn niet min.

Voortaan kan je makkelijker hypotheekleningen vergelijken

Gek word je ervan: de hypotheeklening van de ene bank vergelijken met het kredietvoorstel van de andere. En daarna volgen de brand- en schuldsaldoverzekeringen nog. Vanaf 1 april 2017 moet elke bank je een gelijkvormig overzicht bezorgen van zijn kredietvoorwaarden. Zo vergelijk je een stuk sneller.

6 budgetfouten die nieuwe huiseigenaars maken

De verkoop is afgerond en je hebt net de sleutels van je nieuwe droomhuis gekregen. Je dag kan niet meer stuk, toch? Helaas duiken er regelmatig extra kosten op die nieuwe huiseigenaars wel eens over het hoofd zien. Wij sommen ze voor je op.

Wat je zeker niet mag vergeten bij jouw bouwlening

Ga je eindelijk een eigen huis bouwen? Of is het tijd voor een nieuwe badkamer, ruime veranda of zwembad achteraan de tuin? Voor extra centen moet je waarschijnlijk naar de bank. Waarop moet je letten als je leent om te (ver)bouwen?

Een groene lening: kom jij in aanmerking?

Je wil je energierekening aanzienlijk omlaag brengen, maar hebt niet voldoende financiële ruimte om de ecologische verbouwingen aan de woning te bekostigen? Een groene lening is de ideale oplossing.

Een voordelige renovatielening tijdens Batibouw: 7 tips

Batibouw is niet alleen de ideale locatie om de laatste ontwikkelingen op het gebied van renovaties en interieur te ontdekken, maar ook de beste periode om een geschikte financiering voor je renovatieplannen te vinden. En vanwege de toestroom van honderdduizenden bezoekers zijn renovatieleningen voordeliger dan normaal.

Kan je vandaag aan 0% lenen voor je woning?

De rentevoet van woonkredieten stond historisch nog nooit zo laag. Lenen voor een huis kost je vandaag dus een stuk minder dan vroeger. Sommigen betalen sinds een tijdje zelfs geen intrest meer aan hun bank. Of het jou ook lukt zo’n lening af te sluiten, lees je hier.

Een huis kopen of huren? Waar moet je rekening mee houden?

Het is een levensgroot cliché dat elke Belg met een baksteen in de maag geboren is. Maar we kunnen er niet omheen: het is ons met de paplepel ingegeven dat we in de mate van het mogelijke zo snel mogelijk in bakstenen, zeg maar een huis of een appartement, moeten investeren. Want geld dat uitgegeven wordt aan huishuur is in feite toch weggegooid geld, of niet soms? In de praktijk is dat echter niet altijd het geval, want er moet ook met de marktomstandigheden rekening gehouden worden. Daarom mag een kandidaat-koper nooit over één nachtje ijs gaan alvorens te kiezen voor huren of kopen.

“Belgisch vastgoed is nog altijd redelijk geprijsd”

Is het nog interessant om te beleggen in vastgoed? Zijn de prijzen voor huizen en appartementen nog niet te hard gestegen? Moeten we op onze hoede zijn voor een plotse prijsval op de vastgoedmarkt, zoals die in 2008 in de Verenigde Staten heeft plaatsgevonden? Deze en andere vragen legden we voor aan Philippe Gijsels. Als hoofdstrateeg van BNP Paribas Fortis heeft hij als geen ander een helikopterzicht op de markt.

Wat is een herfinanciering en is het ook interessant voor jou?

De laatste tijd krijg je wel vaker de vraag: “heb jij al geherfinancierd”? De rentevoet is op dit moment namelijk uitzonderlijk laag, waardoor het voor velen aantrekkelijk wordt om een herfinanciering aan te vragen.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok