9 tips om een woning op plan te kopen

Een woning op plan kopen is spannender dan een gewoon huis kopen: je baseert je op plannen, technische informatie en computersimulaties, en ervaart een jaar later pas waar je gaat wonen. Waarop moet je bij je beslissing letten?

6 vragen wanneer je je eerste woning koopt

Een huis of appartement kopen is een grote stap. Daarom kun je maar beter zeker zijn van je beslissing vooraleer deze investering te doen. Wij presenteren je 6 vragen die je jezelf best eerst stelt alvorens enthousiast een compromis te tekenen.

Hoe bereid je je woning voor op potentiële kopers?

De verkoop van je huis wil je natuurlijk zo snel en efficiënt mogelijk afhandelen. Met een paar kleine ingrepen maak je je huis net dat tikkeltje aantrekkelijker voor potentiële kopers.

5 tips om je woning te verkopen tijdens de winter

De wintermaanden zijn de moeilijkste maanden om je woning te verkopen. Het slechte en grijze weer zet je huis niet meteen in de verf. Mensen zijn meer bezig met de feestdagen dan met een woning aankopen. Toch zijn er enkele dingen die je kunt ondernemen om de verkoop tijdens de winter te stimuleren.

Wat doet het autonoom vastgoedbedrijf van jouw stad eigenlijk?

In de krant lees je soms over een autonoom gemeentebedrijf dat vastgoed ontwikkelt in steden en gemeenten in Vlaanderen. Wat doet zo’n gemeentebedrijf? Verkoopt het ook woningen, en kan jij er zo ééntje kopen?

Wat als je woning in overstromingsgebied ligt?

Orkanen en tsunami’s zal je in ons land niet gemakkelijk tegenkomen, maar elk jaar is er wel een overstroming van de partij. Check dus vóór je een woning koopt of je preventief zandzakjes in huis moet halen.

Heb jij een as-builtattest nodig als je je huis verkoopt?

Als je je woning verkoopt, moet je heel wat attesten verzamelen. In elke verkoopovereenkomst staat dat er nog geen as-builtattest werd afgeleverd. Wat betekent dat en moet je daar nog snel naar op zoek?

Een huis kopen in Spanje? Zo ga je te werk

Heel wat Belgen beleggen hun spaarcenten in een tweede verblijf. Dat mag best een exotisch tintje hebben, zo blijkt, want per dag kopen bijna 10 Belgen een buitenverblijf of investeringspand in Spanje. Een vastgoeddeal verloopt er helemaal anders. Let dus op voor enkele valkuilen!

Kopen onder gesloten omslag: hoe doe je dat?

Bezichtigen, bieden en een koopovereenkomst ondertekenen: zo gaat het meestal bij de aankoop van een huis. Of je wint de openbare verkoop door de hoogste prijs uit te brengen na een spannend opbod. Is er nog een derde methode om eigenaar te worden? Ja hoor.

4 geheimen die elke huizenjager moet kennen

Zou het niet een stuk gemakkelijker zijn om op huizenjacht te gaan, gewapend met de beste geheime tips van vastgoedexperten? Daar zijn wij van overtuigd! Je komt onze tips hier te weten ...

Zweedse woning stijgt dagelijks 105 euro in waarde

Een goede vastgoedinvestering hangt af van verschillende factoren, maar wie wat zekerheid wil, kan best een eigendom in Zweden kopen.

Kantorenmarkt in Vlaamse provinciesteden trekt opnieuw aan

De Belgische economie is aan de beterhand en dat betekent meteen ook goed nieuws voor de zakelijke vastgoedsector. De verkoop en verhuur van kantoren in de Vlaamse provinciesteden gaat in stijgende lijn en alles wijst erop dat deze positieve trend zich in de komende maanden zal doorzetten. Ook voor 2018 liggen de kaarten goed, al blijken er toch wel wat regionale verschillen aan de oppervlakte te komen. We gingen te rade bij Turner Immo en Group Hugo Ceusters, die een goed overzicht hebben van dit marktsegment.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok