Het nieuwe systeem van registratierechten: wat verandert er?

Dat het systeem voor de registratierechten op het kopen van gezinswoningen zou worden aangepast, was al langer duidelijk. Nu is er eindelijk een overeenkomst over wat het klein en het groot beschrijf zal vervangen. In de overeenkomst worden de registratierechten vastgelegd op 7%, met een compensatie voor kleine woningen, en voor wie een ingrijpende energetische renovatie plant. Het nieuwe systeem zou nog voor de zomer van 2018 van kracht gaan.

Op welke leeftijd kopen of bouwen we een woning in België?

Wij in ons Belgenlandje zijn geboren met een baksteen in de maag. Zeker als je dit vergelijkt met andere landen. Maar wanneer kopen of bouwen we nu juist onze eerste woning? En is deze leeftijd wel zo ideaal?

Waarom kopen via een makelaar voordeliger is

Als je een nieuwe woning zoekt, ontdek je snel dat de meeste huizen via een vastgoedmakelaar te koop staan. Vergeet het clichébeeld van de gladde verkoper in strak maatpak: de makelaar bemiddelt tussen koper en verkoper, en wil een huis efficiënt verkopen. Ook als koper heb je daar dus baat bij.

Waarom je best boven je budget een huis zoekt

Je zal het zien: plots vind je je droomhuis maar blijkt het te duur. Bedenk: het leven is aan de durvers! Beperk je bij je zoektocht niet tot huizen die netjes binnen je budget passen, maar bekijk ook iets duurdere woningen. Als je goed onderhandelt, wordt je droom betaalbaar en jij dolgelukkig.

Kan ik mijn zonnepanelen mee verhuizen?

Verhuisplannen? Dan neem je het liefst alles mee. Zeker de spullen waar je heel wat geld in hebt gestoken. Die dure eetkamertafel, bijvoorbeeld. Of je prachtig nieuw tuinhuisje. Maar wat met de zonnepanelen op je dak?

6 redenen waarom je niet moet wachten tot de lente om je woning te verkopen

De lente is naar verluid de beste periode om je woning te koop te zetten. Veel gezinnen zoeken dan een nieuwe woning, om er voor het begin van het nieuwe schooljaar in te trekken.

9 tips om een woning op plan te kopen

Een woning op plan kopen is spannender dan een gewoon huis kopen: je baseert je op plannen, technische informatie en computersimulaties, en ervaart een jaar later pas waar je gaat wonen. Waarop moet je bij je beslissing letten?

6 vragen wanneer je je eerste woning koopt

Een huis of appartement kopen is een grote stap. Daarom kun je maar beter zeker zijn van je beslissing vooraleer deze investering te doen. Wij presenteren je 6 vragen die je jezelf best eerst stelt alvorens enthousiast een compromis te tekenen.

Hoe bereid je je woning voor op potentiële kopers?

De verkoop van je huis wil je natuurlijk zo snel en efficiënt mogelijk afhandelen. Met een paar kleine ingrepen maak je je huis net dat tikkeltje aantrekkelijker voor potentiële kopers.

5 tips om je woning te verkopen tijdens de winter

De wintermaanden zijn de moeilijkste maanden om je woning te verkopen. Het slechte en grijze weer zet je huis niet meteen in de verf. Mensen zijn meer bezig met de feestdagen dan met een woning aankopen. Toch zijn er enkele dingen die je kunt ondernemen om de verkoop tijdens de winter te stimuleren.

Wat doet het autonoom vastgoedbedrijf van jouw stad eigenlijk?

In de krant lees je soms over een autonoom gemeentebedrijf dat vastgoed ontwikkelt in steden en gemeenten in Vlaanderen. Wat doet zo’n gemeentebedrijf? Verkoopt het ook woningen, en kan jij er zo ééntje kopen?

Wat als je woning in overstromingsgebied ligt?

Orkanen en tsunami’s zal je in ons land niet gemakkelijk tegenkomen, maar elk jaar is er wel een overstroming van de partij. Check dus vóór je een woning koopt of je preventief zandzakjes in huis moet halen.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok