Wat huur je voor 1.250 euro in de populairste steden ter wereld?

Met 1.500 dollar – iets minder dan 1.250 euro – per maand kan je ongeveer overal wel iets huren. Maar hoeveel vierkante meter krijg je voor dat geld in de aantrekkelijkste steden ter wereld? We zochten het uit.

Je woning verhuren via Airbnb? Zo bepaal je de juiste huurprijs

Ga je regelmatig op vakantie? Dan kun je makkelijk een centje bijverdienen door je eigen huis of je appartement te verhuren als je weg bent. Heb je geen idee hoeveel huur je precies moet vragen? Eliot & Me helpt je graag.

Hoe betaal je vanaf nu je huurwaarborg?

Elke verhuurder vraagt een waarborg bij de start van een huurcontract, al bepaal jij als huurder hoe je die aan de verhuurder betaalt. In theorie natuurlijk, want als de verhuurder niet akkoord gaat met jouw keuze, ben je je droomwoning kwijt. Welke huurwaarborgen zijn mogelijk?

Mag je zomaar je woning verhuren via Airbnb?

Dankzij Airbnb kun je online een kamer, appartement of volledig huis voor één of meerdere dagen huren. Wereldwijd zijn er al meer dan 60 miljoen overnachtingen in 191 verschillende landen geboekt. Van een studio voor één nacht tot een kasteel voor een week.

6 signalen dat het tijd is om je huisbaas vaarwel te zeggen

Een huurwoning kan liefde op het eerste gezicht zijn: een combinatie van een faire prijs, een solide infrastructuur en een stijl die echt bij jou past. En die huisbaas, die neem je er uit noodzaak bij. En meestal valt dat best mee. Vooral in het begin. Maar hoe weet je wanneer de wittebroodsweken echt voorbij zijn?

Zo kies je een geschikte huurder

Een slechte huurder? Dat is de nachtmerrie van elke verhuurder. Het is dan ook begrijpelijk dat de eigenaar streng selecteert bij z’n zoektocht naar een geschikte kandidaat. Maar het mag niet té streng. Dit zijn de do’s en don'ts.

Welke verzekering moet je als huurder écht hebben?

Huren doe je bij je eerste eigen stek, als je regelmatig wilt verhuizen of met een beperkt budget. Het is minder ingrijpend dan kopen, maar vergis je niet: ook als huurder moet je enkele zaken goed regelen.

Hoe schat je een juiste huurprijs in?

Heb je een pand dat je graag wilt verhuren? Dat is een prima investering! Maar hoe bepaal je nu precies de juiste huurprijs? Is dat wat nattevingerwerk? Of is er een soort leidraad om de huurprijs te kiezen?

Wat als je huurder plots verdwenen is?

Beleg jij ook in vastgoed? Begrijpelijk: de immobiliënprijzen swingen de afgelopen jaren de pan uit. Toch heb je als verhuurder soms te kampen met tegenvallers. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je huurder met de noorderzon vertrekt, en bijgevolg niet meer betaalt?

Wat te doen als je huurder overlijdt?

Huurder dood, huur gedaan? Zo eenvoudig is het bij een klassiek huurcontract niet. De huurovereenkomst zit in de erfenis van de huurder en dus beslissen de erfgenamen hoe het nu verder moet. Zij moeten dus ook de maandelijkse huur verder betalen. Niet eenvoudig dus!

Een studentenkamer huren: waar moet je rekening mee houden?

Heb je besloten om op kot te gaan in jouw studentenstad? Spannend! Maar vooral een geweldige ervaring, want velen zeggen dat de studententijd de leukste periode van hun leven was.

Je huurcontract opzeggen: zo vermijd je kosten

Huren is voor heel wat mensen een goede oplossing. Veel mensen huren tijdens de zoektocht naar hun ideale koopwoning, anderen vinden huren dan weer een vorm van vrijheid. Hoe dan ook, ooit wordt een huurcontract opgezegd, en dan kan je als huurder best weten wat je kan verwachten.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok