Energiefactuur van 2 euro per jaar voor deze villa!

Twee Australische architectenbureau’s, The Sociable Weaver en Clare Cousin Architects, uit Melbourne slaan de handen in elkaar om de eerste positieve carbon woning te bouwen. Deze woning wordt gebouwd met een zero-waste-filosofie in gedachten en is ontworpen om zijn CO2-voetafdruk tijdens de levensduur van de woning positief te overtreffen. Hoe dit kan? Wij leggen uit.

Wat is thermografie en wat zijn de voordelen?

Tijdens de energieaudit van een woning valt de term ‘thermografie’ wel eens. Maar wat betekent het en hoe moet je er rekening mee houden als je een woning verkoopt, aankoopt of renoveert? Wij leggen uit.

Thuisbatterij vanaf 2018 financieel aangemoedigd

De energiemarkt is continu in beweging. De maatschappelijke focus en technologie verschuiven steeds meer richting groene, hernieuwbare energie. Kiezen voor duurzame energie in je woning is niet alleen beter voor het milieu, je haalt er bovendien financieel profijt uit. Vanaf 2018 geeft de Vlaamse Overheid ook bij het plaatsen van een thuisbatterij een financieel steuntje in de rug.

Benoveren is beter dan renoveren: 10 voordelen!

De Vlaamse huizen hebben nood aan grondige renovaties. Als je weet dat van de 3 miljoen woningen in Vlaanderen zo’n 200.000 in een te slechte staat verkeren om aan de basisnorm te voldoen, dan weet je dat er werk aan de winkel is. De Vlaamse overheid schiet daarom in actie. Met de campagne ‘Ik Benoveer’ worden de Vlamingen aangemoedigd om beter, en vooral energetischer, te renoveren. Waarom een benovatie niet enkel voor het milieu, maar ook voor jou voordelen heeft, lees je hieronder.

De terugkeer van de zonneboiler

De zonneboiler is het minder bekende broertje van de veelbesproken fotovoltaïsche panelen. Hij maakt geen elektriciteit maar oogst wel zonne-energie, waarmee hij je water verwarmt. De zonneboiler wint terug aan populariteit door een recente ingreep van minister Tommelein.

Opgelet: je zonnepanelen kunnen gehackt worden!

Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Opgelet! Verschillende experts waarschuwen voor een beveiligingslek, waardoor hackers zelfs op je computers en thuisnetwerken binnen raken.

De 7 leukste toepassingen voor zonne-energie

Over zonne-energie heeft iedereen de mond vol. Het gaat dan doorgaans om de klassieke fotovoltaïsche panelen: zonnecellen op je dak die zonnewarmte omzetten in elektriciteit. Toch zijn er heel wat ruimere toepassingen denkbaar voor je huis. Hebbes.be zet ze even op een rijtje.

Zo kan je de energie van je zonnepanelen opslaan

Zonnepanelen zijn nog altijd een prima investering. Het enige nadeel? Het prosumententarief dat je moet betalen. Alhoewel daar nu ook een oplossing voor bestaat: energieopslagbakken. Autofabrikanten zoals Tesla, BMW en Mercedes willen een plekje in jouw woning veroveren. Met of zonder elektrische wagen.

VIDEO: Een zonnedak kan véél goedkoper

Tesla heeft een tijdje geleden behoorlijk veel media-aandacht gekregen met het Solar Roof, een dak uit zonnedakpannen. Het project is innovatief, maar tegelijkertijd ook erg duur. De Amerikaanse start-up Forward Labs bewijst dat het véél goedkoper kan.

Zware boetes voor wie zonnepanelen niet aanmeldt

Sinds 1 juni 2017 riskeer je een zware boete als je je zonnepaneleninstallatie niet aanmeldt bij je netbeheerder. Naar schatting zou één op zes Vlamingen dat niet doen. Soms is er kwaad opzet in het spel – om het prosumententarief te omzeilen – maar vaak gaat het ook om een vergetelheid.

Passief wonen: de voor- en nadelen

Passief wonen. Steeds meer Belgen vinden hun weg naar zo’n woning. Toch twijfelen ook vele mensen nog. Wat is passief wonen juist? En welke voor- en nadelen zijn er aan verbonden? Je leest het hier.

Hoe bereken je de capaciteit van je radiator?

Om de geschikte radiator en het juiste aantal radiatoren voor je woning te berekenen, moet je met enkele criteria rekening houden. Wij vertellen je hoe je het juiste vermogen voor je radiatoren berekent. Lees hier onze tips.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok