Ken jij deze speciale erfdienstbaarheden?

Elke koper kijkt op als de notaris hem vertelt dat er een erfdienstbaarheid rust op het huis dat hij koopt. Zowel in steden als op het platteland komen oude rechten van een buur op het naastgelegen perceel voor. Welke bestaan er nog en hoe werkt dit juist?

5 tips om het beste openingsbod voor je droomwoning te maken

Een woning is de belangrijkste aankoop. Op school leerde je echter niet hoe je deze aankoop moet aanpakken. Gelukkig maken we je hier wegwijs in één van de cruciaalste stappen van het aankoopproces: het openingsbod.

Welke financiële informatie mag je potentiële verhuurder opvragen?

Een huis huren is handig en vrij eenvoudig. Maar voor verhuurders is het vaak een risicovolle onderneming. Huurders die niet betalen zijn voor hen de ergste nachtmerrie. Daarom wil je potentiële verhuurder zich veilig stellen en op voorhand onderzoeken of je wel voldoende kapitaalkrachtig bent om de huur te kunnen betalen.

Geldt de wet-Breyne ook voor een ruwbouw die winddicht is?

Geldt de wet-Breyne ook als ik mijn woning door een sleutel-op-de-deur enkel winddicht laat afwerken?

Is een prijsofferte bindend?

Vraag: Ik heb een prijsofferte ondertekend. Ben ik nu ook verplicht die werken laten uit te voeren? Ikzelf heb ook een exemplaar gekregen, maar die is door geen van beide partijen ondertekend.

Langere opzegtermijn in makelaarscontract

Sinds een kleine maand zijn de spelregels veranderd voor wie zijn woning via een vastgoedmakelaar verkoopt of verhuurt. De wijziging zit vooral in het feit dat de verkoper en verhuurder meer bedenktijd hebben om af te zien van de samenwerking.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok