Renovatie: oude watertank wordt droomhuis (VIDEO)

Een zwak voor unieke woningen? Dan ben je aan het juiste adres. Eigenlijk staat het juiste adres in Groot-Brittannië, meer bepaald in Sidmouth. Daar hebben enkele creatievelingen besloten om een watertank om te bouwen tot een unieke en luxueuze woning.

Modulair bouwen: de voor- en nadelen op een rij

Bouwen is duur, waardoor er tegenwoordig steeds vaker alternatieve en vooral budgetvriendelijkere manieren van bouwen opduiken. Je hebt dan misschien minder flexibiliteit qua indeling, grootte en keuze van materialen, maar toch winnen deze bouwalternatieven aan populariteit. Dat geldt ook voor modulair bouwen. Maar wat is dat nu net?

Wonen in een Tiny House: minder huis, meer leven

Het aantal vierkante meter van je woning is geen maatstaf voor je geluk. Sterker nog, heel wat mensen beweren dat een tiny house meer vrijheid en vrije tijd levert. Nog niet overtuigd? Dan moet je zeker het boek ‘Tiny Houses – Minder huis, meer leven’ van Monique Van Orden eens lezen.

Video: droomhuis gebouwd voor minder dan 450 euro

Geluk zit vaak in kleine dingen. Dat beseften de Amerikaanse fotograaf Nick Olson en designer Lilah Horwitz ook toen ze in de bergen van West Virginia hun droomhuis bouwden … voor amper 450 euro!

Wonen in een kartonnen huis: het kan!

De drie biggetjes leren kinderen dat een huisje van stro of hout niet sterk genoeg is. En wat dan met een huis van karton? Volgens het Nederlandse Fiction Factory is het kartonnen Wikkelhouse ideaal voor een (vakantie)huis of kantoor.

Een betaalbaar passiefhuis: het kán

Nieuwbouwers kiezen vaak meer voor lage-energiewoningen, omdat de meerkost van een écht passiefhuis hen afschrikt. Lieselotte Steurbaut van stArchitecten toont met haar no-nonsenseaanpak dat een passiefhuis niet noodzakelijk duurder hoeft te zijn. Haar bewijs: de nulenergiewoning waarin zijzelf en haar dochters wonen.

Bouwen we binnenkort huizen met zwammen?

Goed nieuws voor wie regelmatig kampt met zwammen in of rondom de woning want binnenkort bouwen we er misschien zelfs huizen mee! Er werd namelijk een manier ontdekt om alle negatieve aspecten te onttrekken en enkel de positieve over te houden. Wij geven een woordje uitleg.

Wonen in een omgekeerde piramide (IN BEELD)

Is deze woning nu minimalistisch, surrealistisch of futuristisch? Of gewoon allemaal? Je kan het mooi vinden of niet, maar speciaal is het zeker.

Bouwen met beton kan héél bijzonder zijn: 6 voorbeelden

Ga je bouwen of verbouwen? Wil je iets wat niemand anders heeft? Bouwen met beton kan héél bijzonder zijn, en wij geven je alvast wat inspiratie.

Een neergestorte UFO? Nee, 't is een Griekse villa

Een vakantie tussen de olijfbomen? Villa Ypsilon – toepasselijke naam gezien de vorm – vormt de perfecte vakantiesetting en lijkt de ultieme plek om even te ontsnappen van de realiteit.

De plastieken woning is terug …

... of toch op een tentoonstelling in Marseille. De jaren ’60 en ’70 werden wel eens de Space Age genoemd. Het waren de jaren dat ruimtereizen plots mogelijk leken en de toekomst wagenwijd werd opengegooid. Geen wonder dat deze UFO-woningen werden ontwikkeld. Maar wie had gedacht dat ze anno 2017 opnieuw zouden neerstrijken?

Gekker dan deze 7 huizen zal je niet vinden

Gek of geniaal? Heel wat architecten kregen het eerste etiket en ontvingen pas na hun dood erkenning. Een huis aanpassen aan de waterval in de omgeving, zoals Frank Lloyd Wright? Of knotsgekke huizen en openbare gebouwen die na decennia nog niet helemaal afgewerkt zijn, zoals Antoni Gaudi? Allemaal gekke ideeën waar bezoekers snel dol op werden.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok