Bouwen we binnenkort huizen met zwammen?

Goed nieuws voor wie regelmatig kampt met zwammen in of rondom de woning want binnenkort bouwen we er misschien zelfs huizen mee! Er werd namelijk een manier ontdekt om alle negatieve aspecten te onttrekken en enkel de positieve over te houden. Wij geven een woordje uitleg.

Wonen in een omgekeerde piramide (IN BEELD)

Is deze woning nu minimalistisch, surrealistisch of futuristisch? Of gewoon allemaal? Je kan het mooi vinden of niet, maar speciaal is het zeker.

Bouwen met beton kan héél bijzonder zijn: 6 voorbeelden

Ga je bouwen of verbouwen? Wil je iets wat niemand anders heeft? Bouwen met beton kan héél bijzonder zijn, en wij geven je alvast wat inspiratie.

Een neergestorte UFO? Nee, 't is een Griekse villa

Een vakantie tussen de olijfbomen? Villa Ypsilon – toepasselijke naam gezien de vorm – vormt de perfecte vakantiesetting en lijkt de ultieme plek om even te ontsnappen van de realiteit.

De plastieken woning is terug …

... of toch op een tentoonstelling in Marseille. De jaren ’60 en ’70 werden wel eens de Space Age genoemd. Het waren de jaren dat ruimtereizen plots mogelijk leken en de toekomst wagenwijd werd opengegooid. Geen wonder dat deze UFO-woningen werden ontwikkeld. Maar wie had gedacht dat ze anno 2017 opnieuw zouden neerstrijken?

Gekker dan deze 7 huizen zal je niet vinden

Gek of geniaal? Heel wat architecten kregen het eerste etiket en ontvingen pas na hun dood erkenning. Een huis aanpassen aan de waterval in de omgeving, zoals Frank Lloyd Wright? Of knotsgekke huizen en openbare gebouwen die na decennia nog niet helemaal afgewerkt zijn, zoals Antoni Gaudi? Allemaal gekke ideeën waar bezoekers snel dol op werden.

Zo bouw je duurzaam én snel: 6 tips

Hoe lang duurt het om een duurzame woning te bouwen? En hoe zorg je ervoor dat alles zo vlot mogelijk verloopt? We vroegen het aan enkele experten. Dit zijn hun tips om zo efficiënt en zo duurzaam mogelijk te bouwen.

VIDEO: Dit huis bouwt zichzelf in 10 minuten!

Een gebouw dat je als een speelgoeddoos kan open- en toeklappen? Dat klinkt gemakkelijk en flexibel. Goed nieuws, het bestaat wel degelijk. Deze verplaatsbare constructies zijn bovendien stevig, veilig en een streling voor het oog. Een nieuwe manier van bouwen en servicegericht huisvesten met grenzeloze mogelijkheden. Zal dit de bouwwereld op zijn kop zetten?

Deze kerken kregen een nieuwe (woon)bestemming

Gelovig of niet, kerken zijn indrukwekkende gebouwen. Door de leegloop staan er tegenwoordig heel wat kerken, inclusief glas-in-lood ramen en adembenemende plafonds en zuilen, te verkommeren. Een spijtige zaak, zij het niet dat veel van deze kerken opgekocht worden en getransformeerd tot originele woningen.

6 redenen waarom je gelukkiger wordt in een kleine woning

Mensen dromen altijd van meer en groter. Zit het in onze natuur? Of in onze cultuur? Alleszins, een kleine woning hoeft geen bron van negatieve gevoelens te zijn.

Inspiratie: zo kan een rijhuis er ook uitzien!

Een rijtjeshuis is ongeveer het meest standaard model van huis dat je kan hebben en een van de populairste, maar vaak zien ze er allemaal hetzelfde uit. Zowel langs de buitenkant als de indeling van de binnenkant. Tijd voor dat rijhuiscliché aan te pakken, dachten deze architecten, en ze sloegen het aan diggelen en bouwden met de overgebleven stukken een heel nieuw rijhuisconcept.

Minimalistisch kubushuis (IN BEELD)

We toonden je al gestapelde containers en zelfs al een kubushuis, maar deze constructie heft het hele concept toch weer naar een hoger niveau. Letterlijk. De ‘Mountain Tree House’ is namelijk 11 meter hoog.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok