6 redenen waarom je gelukkiger wordt in een kleine woning

Mensen dromen altijd van meer en groter. Zit het in onze natuur? Of in onze cultuur? Alleszins, een kleine woning hoeft geen bron van negatieve gevoelens te zijn.

Inspiratie: zo kan een rijhuis er ook uitzien!

Een rijtjeshuis is ongeveer het meest standaard model van huis dat je kan hebben en een van de populairste, maar vaak zien ze er allemaal hetzelfde uit. Zowel langs de buitenkant als de indeling van de binnenkant. Tijd voor dat rijhuiscliché aan te pakken, dachten deze architecten, en ze sloegen het aan diggelen en bouwden met de overgebleven stukken een heel nieuw rijhuisconcept.

Minimalistisch kubushuis (IN BEELD)

We toonden je al gestapelde containers en zelfs al een kubushuis, maar deze constructie heft het hele concept toch weer naar een hoger niveau. Letterlijk. De ‘Mountain Tree House’ is namelijk 11 meter hoog.

Wat is sleutel-op-de-deur renoveren?

Een sleutel-op-de-deurfirma die renovaties uitvoert? Het bestaat! Wij vertellen je hoe het in zijn werk gaat en wat de voor- en nadelen zijn.

Strobouw: de voor- en nadelen

Bouwen met strobalen wint opnieuw aan populariteit. Twijfel jij nog over deze alternatieve bouwmethode? We serveren je enkele voor- en nadelen zodat je de knoop eenvoudiger kunt doorhakken.

Houtstapelbouw / massieve houtbouw: de sterktes en zwaktes

Deze bouwmethode gaat verder op het principe van de blokhutten, waarbij ontschorste en grof vierkant gezaagde boomstammen laag na laag op elkaar worden gestapeld. Net zoals klassiek metselwerk dus.

7 goedkope woonalternatieven

Mooi en betaalbaar, daar gaan we voor. Alternatieve woonconcepten winnen aan populariteit. Deze mensen hebben de nieuwe trend alvast begrepen. Welke van deze woonalternatieven kunnen jou wel bekoren?

Is Coodo het huis van de toekomst?

Er is een nieuwe manier van wonen uitgevonden door het Duitse bedrijf Lofts: Coodo. Het is een modulair systeem waarmee je duurzaam woont en bovendien je woning kunt verplaatsen. Of we binnenkort allemaal in een Coodo woning gaan wonen valt nog af te wachten, maar het concept is alvast veelbelovend.

Deze woning past zichzelf aan aan het weer

Goede architectuur houdt niet alleen rekening met de interieurindeling, maar ook met externe factoren. Nu zullen de meeste ontwerpers wel rekening houden met lichtinval, maar hoeveel houden er rekening met het klimaat? De architecten van het Iraanse architectenbureau Next Office gingen alvast een stapje verder om het complexe klimaat te temmen met dit ‘slimme’ huis.

FOTO’S: Voor wie iets zotter wil wonen

Mag het tijdens het weekend al eens een beetje ‘extra’ zijn? Nu zijn we geen hokjesdenkers, maar deze 6 vakantieverblijven in Zuid-Korea vallen voor ons toch wel onder de categorie ‘speciaal’.

Dit huis is geïnspireerd op ... een camping (VIDEO)

In Queensland (Australië) staat een zeer bijzonder vakantiehuis, dat door de lokale bevolking wel eens “the plane crash” wordt genoemd, doch dat vooral geïnspireerd is op een (spontane) campingplaats bij het strand.

Ja, dit is wel degelijk een huis. En wat voor een!

Op het eerste zicht lijkt het misschien een vreemde grasheuvel of een gecamoufleerde bunker uit de oorlog, maar niets is minder waar. Het is gewoon je typische met gras bedekte, compacte Belgische villa.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok