7 tips om je renovatie op schema te houden

Een renovatie plannen, is een stresserende aangelegenheid. Alsof dat niet genoeg is, gaan er in de praktijk vaak dingen mis, of lopen de werken vertraging op. Met deze 7 tips zal je je schema gemakkelijker kunnen aanhouden.

Verbouwen: architect nodig of niet?

Heb je in de nabije toekomst een verbouwing gepland? Dan heb je ongetwijfeld nog een heleboel vragen. Eén van die vragen is waarschijnlijk: heb ik echt een architect nodig om mijn huis te verbouwen of kan het ook zonder?

Wat doet een architect allemaal?

De architect doet meer dan uw ideeën voor de woning naar een plan vertalen. Hij is uw adviseur, vertrouwenspersoon en technisch specialist doorheen het hele bouwproject. Ga dan ook niet over één nacht ijs in het kiezen van de ontwerper.

Eerste hulp bij 6 renovatie-problemen

Veel mensen verkiezen renovatie boven nieuwbouw. Maar soms leidt dat tot onaangename verrassingen. Deze zes problemen kan je niet ongestraft negeren. Maar hoe los je ze op?

Een kangoeroewoning: de voor- en nadelen

Het principe is eenvoudig: twee gezinnen – jong en oud, meestal familie – wonen onder één dak. De creatieve bouwformule met een hoofdwoning en kleinere woning is overgewaaid uit Australië en de populariteit stijgt aanzienlijk in Scandinavië, Nederland en België.

De fundamenten van duurzaam wonen

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, moeten we allemaal ons steentje bijdragen. In onze sector wint duurzaam wonen steeds meer en meer aan populariteit. Maar wat houdt deze term nu precies in?

Gezocht: de juiste architect voor jouw project

Een architect is dé spilfiguur in jouw (ver)bouwavontuur. Maar hoe begin je aan je zoektocht naar die belangrijke bouwpartner? En hoe maak je een weloverwogen keuze?

Hoe kies je de juiste aannemer?

Het motto van Batibouw 2016 is ‘Laat je goed omringen van A tot Z’. Een aannemer is een belangrijke schakel in je (ver)bouwavontuur. Daarom: vijf tips om het kaf van het koren te scheiden.

Kangoeroewonen: hoe zit dat precies?

Oud en jong onder één dak: het kan. Het concept van een kangoeroewoning mixt zelfstandigheid en zorg. Van plan om dergelijke zorgwoning zelf te (ver)bouwen of te kopen? Dan hebben wij nog een beetje advies voor jou.

De Wet Breyne en het Woningcharter als veiligheidsnet

Voor de particulier is bouwen een groot en onbekend avontuur. Je moet met beperkte kennis van zaken onderhandelen met professionele partijen die het klappen van de zweep maar al te goed kennen. Je stapt dan ook vaak onzeker in een bouwtraject en hoopt op het beste. Wanneer je kiest voor een aannemer of bouwfirma die werkt volgens de Wet Breyne en beschikt over het Woningcharter dan bouw je zekerheden in je bouwverhaal in en draait het al minder om hopen op het beste.

Het lastenboek: wat is inbegrepen, wat niet?

Vraag: Wij hebben een meningsverschil over de inhoud van het lastenboek met het bouwbedrijf dat onze woning bouwt. In de badkamer zijn er volgens hun geen muurtegels voorzien van vloer tot plafond. Wij daarentegen concluderen uit het lastenboek dat dit wel zo is.

Na 7 jaar nog geen definitieve oplevering?

Vraag: “Beste hebbes.be, ik woon ondertussen vijf jaar in mijn appartement dat zeven jaar geleden gebouwd werd door een bouwfirma. De definitieve oplevering is nog steeds niet gebeurd.”
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok