Wat betekent het kadastraal inkomen voor jou?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe woning, is het kadastraal inkomen een belangrijk zoekcriterium. Waarom dat zo is? Het heeft een grote impact op de belastingen die je betaalt. Hebbes.be geeft je een duidelijk overzicht.

De Vlaamse woonbonus in 2017: wat zijn de voordelen en wat is er veranderd?

Woonbonus is een verzamelnaam voor de fiscale voordelen die burgers kunnen behalen bij het afsluiten van een hypothecaire lening. De naam is kort en simpel, maar het systeem zit best ingewikkeld in elkaar.

Een huis kopen in Vlaanderen of Brussel: wat is financieel het interessantst?

Als je op het punt staat om een huis of appartement te kopen, moet je zeker en vast rekening houden met het feit dat de woonfiscaliteit verschilt in de verschillende gewesten. De bevoegdheid rondom de woonfiscaliteit is sinds de zesde staatshervorming namelijk overgeheveld naar de gewesten. Zo is de federale woonbonus in elk van de drie gewesten een eigen leven gaan leiden.

Je belastingaangifte: fiscale voordelen voor eigenaars

De deadline voor de jaarlijkse aangifte voor de personenbelasting nadert. Wie een papieren belastingbrief invult, krijgt tijd tot 30 juni. Kies je voor de online versie Tax-on-web? Dan heb je tijd tot 15 juli. Ben je eigenaar van een woning? Houd dan zeker rekening met deze tips!

Hoeveel bedraagt jouw onroerende voorheffing?

Heb je een eigen woning? Dan betaal je ieder jaar een gewestelijke belasting die berekend wordt op het geïndexeerd kadastraal inkomen van je woning. Heel wat factoren bepalen de hoogte van dit bedrag.

Wat met huidige woonbonus voor kopers van bouwgrond?

Stel je hebt een bouwgrond gekocht waarvan de akte van de lening werd verleden in 2014, maar je begint pas in 2015 te bouwen? Dan wil je ongetwijfeld weten of je nog recht hebt op de huidige woonbonus. Vanaf 2015 wordt het fiscaal voordeel immers ingeperkt. Hoe zit dat nu?

De woonbonus: wat verandert er nu?

Het Vlaamse regeerakkoord van eind juni heeft ook duidelijkheid gebracht in een voor de immobranche actueel dossier: de woonbonus. De nieuwe Vlaamse regering heeft beslist de woonbonus aan te houden, maar verlaagt het fiscaal voordeel. Die beslissing heeft gevolgen op meerdere vlakken.

Hoe en wat met de woonbonus? 5 antwoorden

Huisje, tuintje, kindje. Het is de droom van vele Vlamingen. Het was dan ook een donderslag bij heldere hemel toen de nieuwe Vlaamse Regering onlangs besliste om de woonbonus fors terug te schroeven. En het was voor sommigen zo al lastig genoeg om een lening te krijgen. Hoe zit het nu juist?

Hoeveel registratierechten betaal je?

Wie een woning koopt, betaalt belastingen. De extra kosten die je betaalt voor de registratie van de akte bij de notaris worden registratierechten genoemd. In een aantal gevallen kun je in aanmerking komen voor vermindering of vrijstelling: denk maar aan het abattement. Wat houdt dat in?
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok