9 creatieve alternatieven voor je regenpijp

De regenpijp een saaie grijze buis die je gevel of tuinmuur ontsiert? Think again! Met deze ideeën tover je ook bij regenweer een glimlach op je eigen gezicht en dat van je bezoekers.

Zulke ramen willen we ook!

Hou je van de frisse buitenlucht? Met schuiframen creëer je het gevoel alsof je midden in de natuur zit. Een Italiaans architectenbureau slaagt erin de natuur letterlijk ín huis te halen.

10 bijzondere gevels op een rij

Net zoals een persoon, mag je een huis niet beoordelen aan de hand van de buitenkant… maar soms doen architecten het er gewoon voor. Want die eerste indruk, die blijft bij. Dat bewijzen deze unieke gevels.

De 7 nuttigste accessoires voor een dakraam

De zolder omtoveren tot een extra leefruimte, slaapkamer of bureau? Met dakramen creëer je meer lichtinval en een groter ruimtegevoel. En met deze accessoires maak je je nieuwe kamer nog aangenamer.

Van stoffige zolder tot nuttige leefruimte: 6 tips

Kan je thuis nooit rustig lezen of werken? Moet je regelmatig vechten om de afstandsbediening? Dan is een extra leefruimte geen overbodige luxe. En waarom niet op zolder?

Renovatie: van oude boerderij tot moderne woonst

In de Frans-Spaanse Pyreneeën van La Cerdanya bevindt zich een klein plaatsje met hooguit 20 huizen en een oude boerderij. En net op die boerderij heeft het Spaanse architectenbureau Dom Arquitectura uit Barcelona zijn renovatiekunsten los gelaten.

Interieur inspiratie uit 5 hippe hotelkamers

Heb je nog wat ideeën nodig om je woning te decoreren of op te fleuren? Hotels zijn de ultieme inspiratiebron. Wat denk je van deze hotelkamers?

De voor- en nadelen van een vinylvloer

Er zijn zoveel verschillende soorten vloerbekleding waardoor het niet makkelijk is om de knoop door te hakken. Parket, laminaat, tegels, kurk, gietvloer, … de mogelijkheden lijken eindeloos. In dit artikel zetten we alvast de voor- en nadelen van vinylvloer op een rijtje.

Hoe grote ruimtes sfeervol in te richten

Wie over grote open ruimtes of geschakelde kamers beschikt, kan best wel wat moeite hebben om de oppervlakte op een harmonieuze manier te vullen.

Renovatie: van suf kantoor tot droomhuis

Het kantoor dat diende als vertrekpunt van deze renovatie was alvast geen broedplaats voor creativiteit… of stimuleerde het gebrek aan interieurinspiratie juist wel? Het resultaat mag er alleszins zijn.

De 6 grootste fouten bij het plaatsen van tegels

Tegenwoordig zijn er zoveel doe-het-zelf-programma’s en -video’s, dat het kinderspel lijkt om zelf tegels te plaatsen. Maar opgepast, want er zijn ook veelgemaakte fouten bij het plaatsen van wand- en vloertegels. Een klein overzichtje.

De voor- en nadelen van een veranda

Heel wat Belgen breiden hun woning op een bepaald moment uit met een veranda. Vroeger was het vooral een manier om in het voor- en najaar van de tuin te kunnen genieten, vandaag is een veranda echter een volwaardige uitbreiding.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok