Van stoffige zolder tot nuttige leefruimte: 6 tips

Kan je thuis nooit rustig lezen of werken? Moet je regelmatig vechten om de afstandsbediening? Dan is een extra leefruimte geen overbodige luxe. En waarom niet op zolder?

Renovatie: van oude boerderij tot moderne woonst

In de Frans-Spaanse Pyreneeën van La Cerdanya bevindt zich een klein plaatsje met hooguit 20 huizen en een oude boerderij. En net op die boerderij heeft het Spaanse architectenbureau Dom Arquitectura uit Barcelona zijn renovatiekunsten los gelaten.

Interieur inspiratie uit 5 hippe hotelkamers

Heb je nog wat ideeën nodig om je woning te decoreren of op te fleuren? Hotels zijn de ultieme inspiratiebron. Wat denk je van deze hotelkamers?

De voor- en nadelen van een vinylvloer

Er zijn zoveel verschillende soorten vloerbekleding waardoor het niet makkelijk is om de knoop door te hakken. Parket, laminaat, tegels, kurk, gietvloer, … de mogelijkheden lijken eindeloos. In dit artikel zetten we alvast de voor- en nadelen van vinylvloer op een rijtje.

Hoe grote ruimtes sfeervol in te richten

Wie over grote open ruimtes of geschakelde kamers beschikt, kan best wel wat moeite hebben om de oppervlakte op een harmonieuze manier te vullen.

Renovatie: van suf kantoor tot droomhuis

Het kantoor dat diende als vertrekpunt van deze renovatie was alvast geen broedplaats voor creativiteit… of stimuleerde het gebrek aan interieurinspiratie juist wel? Het resultaat mag er alleszins zijn.

De 6 grootste fouten bij het plaatsen van tegels

Tegenwoordig zijn er zoveel doe-het-zelf-programma’s en -video’s, dat het kinderspel lijkt om zelf tegels te plaatsen. Maar opgepast, want er zijn ook veelgemaakte fouten bij het plaatsen van wand- en vloertegels. Een klein overzichtje.

De voor- en nadelen van een veranda

Heel wat Belgen breiden hun woning op een bepaald moment uit met een veranda. Vroeger was het vooral een manier om in het voor- en najaar van de tuin te kunnen genieten, vandaag is een veranda echter een volwaardige uitbreiding.

8 renovatiefouten die de waarde van je woning doen kelderen

Of renoveren altijd een goede investering is? Het antwoord is eenduidig: nee. Sommige dingen kun je beter niet doen. Zeker niet als je je woning ooit nog wilt verkopen tegen een interessant rendement.

Dilemma: rolluiken of screens?

Hoe maak je een keuze tussen rolluiken of screens? Simpel. Wij zetten de takenpakketten tegen over elkaar. Het enige wat jij nog moet doen, is aanvinken wat jij het allerbelangrijkste vindt.

Renovatie: rijhuis wordt designwoning

Heel wat mensen kiezen ervoor om een oud huis te kopen en dat te renoveren. De kunst is dan natuurlijk om te weten wat je wil en wat je doet, met hopelijk een mooi resultaat tot gevolg.

7 ideeën om je zolder fantastisch in te richten

Is je huis grotendeels in orde en kriebelt het om aan een nieuw project te beginnen? Dan is het tijd om je zolder onder handen te nemen. Met wat fantasie en budget tover je die ruimte om tot de kamer van je dromen.
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok