favorite_border favorite
€ 1.548.000
info 2 slpk, Open bebouwing place 9400 Ninove
Unieke volledig bewaarde hoevesite, daterend van 1866 4 hectaren mogelijk plus 8

email E-mail de aanbieder

Beschrijving

Hebbes-code: 8537525
  • Unieke volledig bewaarde vierkantshoeve, daterend van 1866 met oudere gesloten aanleg van alle kenmerkende toebehoren zoals binnen het erf gegroepeerde dienstgebouwen, een door een taxus (150 jaar oud) en meidoornhaag omzoomde moestuin en een grote met meidoornhaag afgezoomde weideboomgaard met hoogstammige fruitbomen . Er is eveneens een wijkbakoven met twee ovens die dienst deed tot de jaren 1950 en een O.-L.-Vrouwkapelletje. De vierkantshoeve bevat nog een “Beste kamer” met stucplafond en rijkelijk gedecoreerde schouw met Second Empire ornamenten en behouden vroeg 20-eeuws behangpapier. Deze vierkantshoeve is gelegen in agrarisch gebied. Door haar bescherming als monument kan er afgeweken worden van de beperkingen van een zonevreemde omgeving voor wat bestemming en voor wat betreft de te renoveren oppervlaktes. De vierkanthoeve is gelegen op een terrein van meer dan 3 Ha er is eventueel een mogelijkheid op nog eens 9 Ha aan te kopen.
    Ook de ruimere omgeving is beschermd wegens de historisch geografische waarde. Het betreft een gaaf gebleven landelijke omgeving van 2 gesloten hoeven met hun bestanddelen, waarvan de geschiedenis minstens teruggaat tot de 18 e eeuw. Voor meer informatie bellen naar Alexander op 0498566240 en bij afwezigheid op 0486 131 270. Bezoeken uitsluitend na afspraak, de bewoner niet storen aub.
    Het onroerend goed is gelegen in een zone van beschermd stads- en dorpsgezichten, beschermde monumenten, vastgesteld bouwkundig erfgoed - relicten, landschapsatlas relicten, inventaris bouwkundig erfgoed gehelen en relicten. Voor meer info over de rechtsgevolgen ga naar www.onroerenderfgoed.be.”
  • Te Renoveren
Premies en subsidies in deze gemeente
Bekijk hier de verschillende premies.

Stedenbouwkundige voorschriften Wat is dit?

Stedenbouwkundige vergunning Geen vergunning uitgereikt
Meest recente bestemming Agrarisch gebied
Dagvaardigingen Geen dagvaarding uitgebracht
Informatieplicht overstromingsgevoelig vastgoed Onroerend goed geheel of gedeeltelijk gelegen in mogelijk overstromingsgevoeligsgebied

Aanbieder

Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok