favorite_border favorite
Prijs niet gekend
info 3 slpk, 375 m² bewoonbare oppervlakte place Van Cuyckstraat 1 701, 2000 Antwerpen
UNIEKE PENTHOUSE IN SIXTIES STIJL MET 360° ZICHT OVER DE STAD

email E-mail de aanbieder

Beschrijving

Hebbes-code: 8592689
 • Unieke penthouse die pure jaren sixties sfeer ademt!

  In een oorspronkelijk kantoorgebouw in naoorlogs modernisme van de hand van Léon Stynen en Paul De Meyer uit 1960 vinden we deze uitzonderlijke penthouse van ca 375 m² te midden van de stad. Het balkvormige gebouw springt meteen in het oog op het einde van de Schuttershofstraat en Hopland en op de hoek van de Frankrijklei en werd recent in zijn oorspronkelijke glorie hersteld en omgevormd tot appartementen.

  Een droomlocatie in de gezellige Quartier Latin, achter de hoek van de Vogelenmarkt en de Antwerpse modewijk.

  Op de twee bovenste verdiepingen, de zevende en achtste etage en dus met een weids en open zicht over de stad bevindt zich dit appartement. Over elk detail en elke millimeter is nagedacht bij de ingenieuze intekening van deze penthouse. Een signature sixties stijl met minutieus schrijnwerk van de bovenste plank en een gewaagd maar zeer geslaagd samenspel van materialen is het resultaat.

  Alle ruimtes baden in het licht dankzij de kamerhoge raampartijen langs drie zijden waardoor u ongestoord kan genieten van het prachtige zicht over de skyline van Antwerpen.

  De gemeenschappelijke inkomhal van Residentie “Léon S” straalt pure luxe uit en is volledig in lijn met de architectuur van het gebouw ingericht. Een aparte en volledig privatieve deur leidt u naar de inkomhal met vestiaire op het gelijkvloers. Van hieruit neemt u de privélift naar de twee verdiepingen van de penthouse.

  De leefruimte is ingetekend op de bovenste verdieping en volledig opengetrokken waardoor u een ongelooflijk gevoel van ruimte ervaart. Eyecatching is de centrale draaitrap met ingemaakte nissen met verlichting voor het plaatsen van kunstwerken. Aan de ene kant is een salon ingewerkt rond de vrijstaande hout- of gashaard, aan de andere kant is er plaats om een designkeuken in te werken.

  Het originele bureau van architect Renaat Braem en de iconische hanglamp van ontwerper Jules Wabbes trekken meteen de aandacht.

  Het appartement is omringd door het terras van ca 80 m². De overhangende daktuin is zondermeer uniek en geeft het geheel een groene touch. Het 360° zicht in combinatie met het feit dat dit één van de hoogste gebouwen van de nabije omgeving is en de uiterst centrale locatie zorgen voor een uniek plaatje. Grote zonnetenten zorgen voor verkoeling op warme zomerdagen.

  Op de zevende verdieping bevindt zich het nachtgedeelte. Via de trap of lift bereikt u de overloop, tevens ideaal als bureau te gebruiken of een vierde slaapkamer te creëren. Drie zeer royale slaapkamers beschikken telkens over eigen sanitair. De masterbedroom is werkelijk een droom, wakker worden met een prachtig zicht op de Kathedraal en een op maat gemaakte dressing met kasten in palissander fineer.

  Ook op deze verdieping is gespeeld met het principe van openheid: met kolossale schuifdeuren met ingewerkt leer kan gekozen worden om alle ruimtes af te sluiten en de nodige privacy te bieden of om het geheeld volledig open te werken.

  Aan alles is gedacht, zowel op technisch vlak (vloerverwarming, ingewerkte airconditioning, ventilatiesysteem D, elektrische guillotine ramen, …) als op esthetisch vlak (gegraveerde lichtschakelaars, indirecte verlichting, blokdeuren, …).

  Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het appartement. Deze zal volledig instapklaar opgeleverd worden, met uitzondering van de keuken.

  Twee autostaanplaatsen zijn voorzien op de gelijkvloerse verdieping.

  Prijs op aanvraag.   Meeste recente bestemming
  woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde

Reistijd naar

Gelieve een vervoersmiddel te kiezen
Gelieve de max. reistijd op te geven

Eigenschappen

Type Penthouse
Bebouwing Andere
Bestemming Te Koop
Bewoonbare oppervlakte 375 m²
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 3
Verdieping 7
Kadastrale gegevens
Kadastrale gegevens 0480/00A005
Balkon of terras
EPC
Certificaat beschikbaar Nee
Premies en subsidies in deze gemeente
Bekijk hier de verschillende premies.

Stedenbouwkundige voorschriften Wat is dit?

Stedenbouwkundige vergunning Vergunning uitgereikt
Dagvaardigingen Geen dagvaarding uitgebracht
Voorkooprecht Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig
Voorwaarden verkaveling Geen verkavelingsvergunning
Informatieplicht overstromingsgevoelig vastgoed Onroerend goed, niet gelegen in een overstromingsgebied

Aanbieder

Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok