favorite_border favorite
€ 2.250.000
info 4 slpk, Open bebouwing place Grote Straat 205, 3500 Hasselt
Uniek kasteel op prachtige locatie!

email E-mail de aanbieder

Beschrijving

Hebbes-code: 8561079
 • Landelijk
 • Kasteel van Wijer (CHATEAU DE WIJER PAR STEVOORT)
  In de schaduw van de kerk van Wijer ligt, weggedoken in het groen, de heerlijkheid van het kasteel van Wijer. De oorspronkelijke burchttoren met bijgebouwen is omgeven door een visrijke vijver. De toegangspoort ligt aan de overzijde van een met bogen gemetste brug.
  Voor je de massieve eiken poort binnenwandelt laat niets vermoeden welk een gezellige woning je kan verwachten! De huidige bewoners, de familie Vanhees-Haenen, kochten dit landgoed in 1995 en vervingen alle 'storende' elementen van een minder geslaagde modernisatie. Gyprocwanden en verlaagde plafonds werden verwijderd om de hoge plafonds en statige wanden terug in ere te herstellen. Daken werden volledig vernieuwd en geïsoleerd. In samenspraak met een binnenhuisarchitect die niet aan zijn proefstuk toe was met kasteelrenovaties werden mooie materialen gekozen. Thans voldoet het kasteel aan alle modern comfort en werd omgetoverd tot een gezellige gezinswoning met ruim 500 m2 benutte oppervlakte.
  De benedenverdieping omvat : de prachtige inkomhal met kloostervloer en plafondhoogte van wel 4m, links is er het zeer ruime kantoor met open haard, rechts vestiaire met ingebouwde kasten, twee ruime toiletten en originele handenwasbak. Vanuit de hal kijk je binnen in een prachtige ruime oranjerie met links ervan het salon met historisch plafond in stucwerk met originele afbeeldingen. In het salon bevindt zich tevens een historische open haard. Door de gehele woning zijn de plafondhoogtes ongeveer 3,10 meter hoog.
  Zowel vanuit de hal als vanuit het salon kan je naar eetkamer en keuken, die beiden met dubbele hoge deuren kunnen afgescheiden worden. Het betreft hier een op maat gemaakte kasteelkeuken met grootmoedersfornuis 'Lacanche' en alle moderne toestellen, waaronder Amerikaanse frigo, ovens enz. De ruime eetkamer baadt in het zonlicht en kijkt uit op terrassen en zwembad met groot zonneterras.
  Vanuit elke kamer kijkt men tevens uit op de vijver en het omliggende groen. Aan de overkant zie je de schapenweide die het landelijk karakter nogmaals onderstreept. De terrassen zijn aangelegd in Oude Hollandse klinkaart en afgeboord met buxus en taxus. Het domein is omrand met draad en bomen die de privacy van iedereen garanderen. Vanuit de toegangshal komt men ook in de beneden logeerkamer rechts in de hal met aansluitend de wasplaats.
  Op de bovenverdieping ligt de immense master bedroom met openhaard en enorme eiken dressingroom in de stijl van een Engelse bibliotheek met ladder.
  Vanuit deze kamer kan je rechtstreeks naar de badkamer met bad, douche, dubbelle lavabo en apart toilet, alsook naar de trappentoren die uitgeeft op de ridderzaal op de tweede verdieping, ook met openhaard. Op de eerste verdieping zijn nog twee ruime slaapkamers, waarvan eentje met inbouwkasten. De centrale badkamer met toilet is door beide kamers bereikbaar langs de nachthal. Boven de slaapkamers ligt de volledig gerestaureerde toegankelijke zolder die dienst doet als archiefruimte. Het totale landgoed bestrijkt 2,5 tot 3 ha. In de bijgebouwen is er nog en ruime garage, een eigen caféeke met authentieke houten toog en nog een aantal bergruimtes.
  Tot slot is er nog het verwarmd buitenzwembad van 12m op 6m.
  voor meer info of een bezichtiging kan u ons steeds contacteren op 011/91.70.80
 • Direct Bewoonbaar

Reistijd naar

Gelieve een vervoersmiddel te kiezen
Gelieve de max. reistijd op te geven
Premies en subsidies in deze gemeente
Bekijk hier de verschillende premies.

Stedenbouwkundige voorschriften Wat is dit?

Stedenbouwkundige vergunning Geen vergunning uitgereikt
Meest recente bestemming Woongebied
Dagvaardigingen Geen dagvaarding uitgebracht
Voorkooprecht Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig
Voorwaarden verkaveling Geen verkavelingsvergunning
Informatieplicht overstromingsgevoelig vastgoed Onroerend goed, niet gelegen in een overstromingsgebied

Aanbieder

Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok