favorite_border favorite
Prijs niet gekend
info Horecapand, Gesloten bebouwing place Boulevard D'avroy 71, 4000 Liege
Authentiek, prachtig, uniek, schitterend gelegen beleggingspand/ hotel centrum Luik te koop!

AV Vastgoed Hardelingenstraat 5 3730 SINT-HUIBRECHTS-HERN
MEER PANDEN VAN AV VASTGOED
email E-mail de aanbieder

Beschrijving

Hebbes-code: 8613867
 • In het centrum van Luik aan de boulevard d’Avvroy wordt dit authentieke, unieke, schitterend gelegen zalencentrum/ beleggingspand / hotel te koop aangeboden.  De Radeski is een begrip in Luik en is fantastisch gestyled en ingericht. Het bouwen van een 4 of 5-sterren hotel behoort in dit pand zeker tot de mogelijkheden.
 • Profielschets: Radeski Luik

  Type bedrijf: Hotel/ zalencentrum/ beleggingspand gelegen aan de boulevard d’Avvroy. Voor het gebouw wordt een prachtig stadspark aangelegd waardoor er veel minder verkeer passeert.

  Beschrijving:De Radeski is een gebouw van + – 2600 m2, momenteel vrij van huurders en waarvan de bestemming voor een belegger veelvoudig is.

  Inderdaad kan het zonder grote kosten worden omgezet in een gebouw met flats, als handelspand, in kantoren, maar ook in een hotel, of in een groot medisch centrum. Er zijn legio mogelijkheden.

  Luik ligt op het kruispunt van drie landen en heeft een gigantisch rijke geschiedenis. Er wonen plusminus 4.000.000 inwoners binnen een half uur van Luik, waardoor Luik een belangrijk aantrekkelijkheidskarakter heeft. Het gebouw is ca 22 jaar geleden gekocht en twee belangrijke renovaties uitgevoerd. Het heeft een totale oppervlakte van ca 2600 m2, de ketel is nieuw (2 jaar), het dak is 9 jaar geleden vernieuwd, er zijn twee liften (1 x 8-persoons en 1x
  7-persoons) die ook kunnen dienen als een lift in het geval van verhuizing, omdat het directe toegang geeft tot de parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw. De Radeski heeft ook een erfdienstbaarheid voor de rest van het leven, waardoor de bewoners via de ingang naast nummer 69 kunnen parkeren op een kleine parkeerplaats aan de achterkant van de Radeski. Tevens is er nog een overdekte parkeerplaats voor ca. 15 auto’s. De Radeksi is ideaal gelegen aan de boulevard d’Avroy, zeer dicht bij het centrum van Luik, maar ook op 10 minuten lopen van het treinstation, tegenover bushaltes en de sneltram. Kortom, een unieke en ideale locatie.

  De naam Radeski is onstaan toen de toenmalige familie die in de jaren 1830 had gebouwd en vele jaren in dienst was geweest van de Radzitzky van Ostrowick. Maar we hadden een naam nodig die gemakkelijk uit te spreken en gemakkelijk te schrijven was, dus met behoud toon van de naam besloten we Radeski te schrijven. De Radeski verwierf in 22 jaar een belangrijke reputatie synoniem voor comfort, kwaliteit en uitmuntendheid. Bij de aankoop van dit gebouw was het niet meer dan een oud gebouw dat al vele jaren in de steek was gelaten, het interieur was vervallen en het lekte van boven naar de begane grond.

  Door twee grote renovaties heeft men geprobeerd om de oude glorie te herstellen met de voorzieningen en de moderniteit van een gebouw uit onze tijd. Dit gebouw was na de bouw in 1831 en gedurende vele decennia het stadsgebouw, dat in die tijd een bijzonder hotel was. De familie van Radzitzky van Ostrowick gebruikte het om feesten en recepties te geven. In 1947 schonk een erfgenaam het aan de Belgische staat, die het aan de Universiteit van Luik leende. Na enkele decennia besloot de universiteit van Luik het te verkopen. De huidige eigenaren kochten het en renoveerde het in zijn huidige stijl mbv ambachtslieden, voorzien van de modernste internet- en elektriciteitsvoorzieningen. Alle parketvloeren en marmeren vloeren zijn in originele staat herstelt, alsook de 17 schoorstenen waarvan sommige van uitmuntende kwaliteit en van top-marmer.  Tevens is de oude balzaal in originele staat gerenoveerd. Ook alle stuc- en lijstwerk is gerestaureerd met respect voor de oorsprong. Zo herwon de Radeski zijn schoonheid en zijn oorspronkelijke glans, bovendien werd het beloond door het verkrijgen van de prijs van Stedenbouw. Het is vervolgens vijftien jaar dubbel uitgebaat, eerst door op de bovenverdiepingen het Radeski-zakencentrum te installeren dat kantoren verhuurt aan ontelbare bedrijven en de rest van het gebouw werd gewijd aan de organisatie van evenementen zoals seminars, vergaderingen maar ook verschillende partijen en bruiloften.

  Ca 9 jaar geleden is besloten om het gehele gebouw nogmaals te renoveren. Aan de achterkant werd een grote ruimte en een terras op de eerste verdieping aangelegd, alsmede gebouwd een tweede lift. Hierdoor zijn er kunstgalerijen gehouden kunnen worden.

  De huidige eigenaren hebben na beraad besloten het gebouw te verkopen en omdat het gebouw vrij van huurders is kan een nieuwe investeerder een eventuele nieuwe bestemming geven aan het pand.

  Onroerend goed waarde: Het pand is te koop in de huidige staat. Prijs notk.

  Terras aanwezig: Ja

  Bouwtekening aanwezig: Ja

  Parking aanwezig: ja, zie tekst

  Brouwerij: Geen brouwerij verplichtingen

  Leasecontracten: geen

  Personeel: Nee

  Groeimogelijkheden en voordelen voor dit interessante aanbod:

  • Schitterend beleggingsobject
  • Gelegen in centrum Luik
  • Met weinig kosten kun je er een prachtig hotel van maken
  • Instapklaar
  • Er wordt een stadspark voor het hotel aangelegd
  • Verschillende bestemmingen mogelijk
 • Bezichtigingen op afspraak!

Reistijd naar

Gelieve een vervoersmiddel te kiezen
Gelieve de max. reistijd op te geven
Extra info

Eigenschappen

Type Horecapand
Bebouwing Gesloten (GB)
Bouwjaar 1831
Bestemming Te Koop
Renovatiejaar 2009
Bewoning Beschikbaar
Bewoonbare oppervlakte 2.600 m²
Premies en subsidies in deze gemeente
Bekijk hier de verschillende premies.

Stedenbouwkundige voorschriften Wat is dit?

Stedenbouwkundige vergunning Geen vergunning uitgereikt
Meest recente bestemming Woongebied
Dagvaardigingen Geen dagvaarding uitgebracht
Voorkooprecht Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig
Voorwaarden verkaveling Geen verkavelingsvergunning
Informatieplicht overstromingsgevoelig vastgoed Onroerend goed, niet gelegen in een overstromingsgebied

Aanbieder

AV Vastgoed Hardelingenstraat 5 3730 SINT-HUIBRECHTS-HERN
MEER PANDEN VAN AV VASTGOED
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok