Zo maak je je badkamer seniorproof: 5 tips
seniorbad.jpg

De leeftijdsgrens van 60 gepasseerd? En is je badkamer aan vervanging toe? Wellicht ben je nog springlevend. Toch is het een goed idee om enkele slimme tips en trucs in het achterhoofd te houden om je badkamer seniorproof te maken. Kwestie van later zo lang mogelijk van je badkamer te kunnen genieten.

1. Handgreepjes

Niks zo handig als een robuuste greep in de douche, in het bad of aan het toilet. Het vergemakkelijkt het opstaan én geeft een veiligheidsgevoel. Vind je zo’n plastic beugel esthetisch minder mooi? Ga dan voor een exemplaar in roestvrijstaal of aluminium.

In de douche kun je zelfs kiezen voor een stevige douchestang die je als greep kunt gebruiken.

2. Toiletverhoger

Willen je kniën niet meer mee? Dan is een verhoogde toiletzitting ideaal. Je moet dan immers veel minder diep buigen als je wilt gaan zitten. Een toiletverhoger bestaat in diverse uitvoeringen. Er zijn zelfs tijdelijke exemplaren.

Plaats je een nieuw toilet? Dan is het ook een optie om een hang-wc te kiezen en deze ietsjes hoger te laten monteren.

3. Pas op, slipgevaar!

Niks zo gevaarlijk als een lelijke val. Dat euvel kun je in de badkamer tackelen door te kiezen voor een antisliptegel. Laat je adviseren door een tegelexpert. Een antislipmat in de douche en/of bad is eveneens geen overbodige luxe. Het aanbod is erg uitgebreid. Je vindt ongetwijfeld een exemplaar dat bij jouw badkamer past.

4. Comfortabel douchen

Een inloopdouche is comfortabel omdat die in de meeste gevallen iets ruimer is. Bovendien maak je dan ook komaf met een vervelende drempel. Daarnaast is ook een douchezitje een aanrader voor senioren. Er zijn zowel vrijstaande modellen als opklapbare wandmodellen.

5. Bad met lage instap

Liever geen douche maar een bad? Kies dan voor een exemplaar met een lage instap. Of een bad-douchecombinatie met een baddeurtje. Op die manier kun je zelf kiezen: een verkwikkende douche door de week en een ontspannend bad in het weekend.

(em)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok