Zo koop je meubels online: 6 tips
meubels_01.jpg

Ben je op zoek naar een nieuw meubel, maar heb je geen tijd of zin om een resem meubelwinkels af te schuimen? Dan is het internet jouw ultieme shoppingparadijs. Want na kleren en boeken vind je nu ook een gigantisch meubelaanbod online.

Lees hieronder hoe je met succes meubels scoort online.

1. Weet waar je koopt

De indruk die je krijgt als je een winkel binnenstapt, mis je online. Maar dat haal je zo in als je de website aandachtig checkt. Waar is de hoofdzetel? Wat is de missie van het bedrijf? En vooral: (hoe) kan je hen bereiken? Zoek recensies van andere klanten. Zo krijg je een totaalbeeld van wat je mag verwachten.

2. Meten is weten

Meet nauwkeurig de ruimte die het nieuwe meubel mag innemen. Of je nu een bed, zetel of kast wil bestellen, het moet wel in de kamer passen. Houd daarbij rekening met (kast)deuren. Een meubel gevonden? Simuleer het volume met tape, touw of kartonnen dozen. Zo kan je de impact op de ruimte beter inschatten.

3. De beste prijs

Online kopen is niet per definitie voordeliger. Maar dat kan het wel zijn. Zoek gelijkaardige meubels en vergelijk de prijs. Houd rekening met het materiaal, zo is een lederen zetel uiteraard duurder dan eentje met ‘lederlook’. Ga op zoek naar promotiecodes. Soms krijg je korting als je je voor de nieuwsbrief aanmeldt.

4. Levering tot in je woonkamer

Het grootste voordeel van online meubelshoppen: je bestelling wordt netjes aan je voordeur geleverd. Misschien zelfs tot in de juiste kamer?! Controleer op voorhand de leveringskosten, de voorwaarden en de afmetingen van de verpakking. Je zou de eerste niet zijn die een bank niet door een deur of traphal krijgt.

5. Belang van een voorproef

Dat een meubel de juiste afmetingen heeft, is niet genoeg. Je wilt ook de juiste kleur, stof en comfort. Check daarom of het bedrijf een showroom of pop-upshop heeft. Daar test je het meubel. Lukt dat niet, vraag dan stofstalen aan of schuim het internet af naar ‘echte’ foto’s van andere klanten.

6. Niet tevreden, geld terug?

Je wil niets liever dan dat je nieuwe meubel helemaal beantwoordt aan je verwachtingen. Houd wel rekening met een teleurstelling en kijk op voorhand het retourbeleid na, inclusief alle kosten. Verkijk je ook niet op je ‘testperiode’. Zet de deadline duidelijk in je agenda en vraag op tijd je retour aan.

(sdc) - Bron: Elle.nl / Moneycrashers.com / Apartmenttherapy.com / Time.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok