Zo kan je de energie van je zonnepanelen opslaan
energie-opslaan.jpg

Zonnepanelen zijn nog altijd een prima investering. Het enige nadeel? Het prosumententarief dat je moet betalen. Alhoewel daar nu ook een oplossing voor bestaat: energieopslagbakken. Autofabrikanten zoals Tesla, BMW en Mercedes willen een plekje in jouw woning veroveren. Met of zonder elektrische wagen.

Heb je zonnepanelen of overweeg je er? Op zonnige dagen wek je veel elektriciteit op. Gebruik je die niet? Dat vloeit deze terug naar het net. Het resultaat: je teller in de elektriciteitskast draait terug. Het nadeel is dat je prosumententarief moet betalen om het net in twee richtingen te gebruiken. 

De oplossing is een gigantische batterij om de opgewekte energie op te slaan. Op die manier kun je de stroom gebruiken wanneer dit voor jou het best past: bijvoorbeeld op een minder zonnige dag of ’s nachts.

Strijd der autofabrikanten

Tesla heeft een tijd geleden haar zogenoemde Powerwall aangekondigd. Deze stijlvolle batterij slaat je zonne-energie overdag op zodat je deze ’s nachts kunt gebruiken en volledig onafhankelijk wordt van het elektriciteitsnetwerk. Een accu van 14 kWh kost zo’n 6.880 euro.

Gelukkig zijn er ook andere bedrijven die op de kar springen. Mercedes-Benz, bijvoorbeeld. De energiepoot van de autofabrikant – Mercedes-Benz Energy – werkt samen met Vivint Solar op vlak van opslagunits. De grootste troef? De units van Mercedes-Benz zijn modulair en verkrijgbaar in 8 verschillende capaciteiten van 3 tot 24 kWh.

Ook autofabrikant BMW ziet flink wat potentieel in de thuisbatterijen. De Duitse autoconstructeur werkt samen met SolarWatt een thuiasccu onder de naam MyReserve. En het houdt niet op. Naar verluidt werkt ook Nissan aan thuisbatterijen. De xStorage is een schaalbare oplossing voor energieopslag. Opvallend is dat Nissan de batterijen van elektrische Nissan-wagens een tweede leven geeft.

(em)

Label: Energie

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok