Zo haal je een muurboerderij in huis
plenty.jpg

Heb je groene vingers maar geen plaats voor een moestuin? Goed nieuws! Met de muurboerderijen van Plenty kun je misschien je eigen groenten in huis kweken. Al is het nog even wachten voor het écht kan.

De Amerikaanse start-up Plenty kwam met het idee om groenten en fruit niet langer op de traditionele manier te kweken, maar wel in de hoogte. Het bevolkingsaantal stijgt immers drastisch terwijl de beschikbare grond afneemt. Net daarom wil het jonge bedrijf de manier waarop we aan landbouw doen fors veranderen.

De start-up heeft intussen al enkele wanden gebouwd van maar liefst zes meter hoog. Daarop groeien onder andere speciale soorten basilicum, bieslook, mizuna, rode kool en Siberische boerenkool. Allemaal groenten die je niet snel in de supermarkt vindt, simpelweg omdat het te veel kost om ze te kweken.

Oogsten in de stad

Om groenten en fruit te kunnen verbouwen, heb je zon nodig. En juist daar ligt het probleem volgens de CEO van Plenty, Matt Barnard. Als je niet meer afhankelijk bent van de zon, wordt het werk veel makkelijker en kunnen mensen en machines sneller en efficiënter werken. Door in de hoogte te planten, neem je immers minder energie en ruimte in beslag, wat de natuur alleen maar ten goede komt.

Worden de traditionele boerderijen dan vervangen door torens? Het doel van Plenty is om verticale boerderijen in en rond grote steden te bouwen. Op die manier kan de oogst sneller geleverd worden waardoor ze meer smaak en voedingsstoffen bevatten dan de gewassen die uren of zelfs dagen in een vrachtwagen meereizen.

Moestuinen in huis

Het is dus niet alleen een duurzaam systeem, maar het levert ook gezondere groenten, fruit en kruiden dan we vandaag de dag kennen. Hoewel Plenty op dit moment vooral gericht is op de massaconsumptie, is het heel goed mogelijk dat we binnenkort allemaal een verticale moestuin in huis halen.

(dt/em) - Meer info: Plenty.ag

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok