Zijn jouw kussens en matras aan vervanging toe?
matras-kussen.jpg

Wanneer was de laatste keer dat je je hoofdkussens of je matras vervangen hebt? Of kan je je zelfs niet herinneren dat dat ooit gebeurd is? Dan ben je niet alleen. Hoewel matrassen en kussens broeihaarden vormen voor bacteriën en schimmels lijken veel mensen er niet aan te denken deze tijdig te vervangen. Met deze tips haal je het beste uit het leven van je beddengoed, en vervang je ze op het juiste moment.

Matras 8 jaar oud? Weg ermee

Een matras vervangen doe je het best om de acht jaar. Maar je kan ook afgaan op enkele andere aanwijzingen om te besluiten dat het tijd is voor een nieuw model. Als je elke ochtend opstaat met spierpijn in je nek en schouders, dan wordt het tijd om je oude matras de deur te wijzen. Ook wanneer je matras vol deuken zit, is hij toe aan vernieuwing.

Maar het gaat niet alleen om de steun die je matras biedt. Je zou versteld staan van de dingen die je kan vinden in je oude matras. Bacteriën en schimmelsporen zijn dan wel niet zichtbaar met het blote oog, je kan ze wel inademen tijdens je slaap. En dat is niet meteen gezond te noemen. Zeker voor mensen met allergieën of huidproblemen is het belangrijk om af en toe een nieuwe matras in gebruik te nemen.

Hou je bed in topconditie

Om je matras zo lang mogelijk in topconditie houden zijn er gelukkig een paar dingen die je kunt doen. Zo kan je je matras elke maand een keer omdraaien (voeteinde naar hoofdeinde, maar ook onderkant naar bovenkant). Zorg ook voor voldoende ondersteuning van het bedframe. Zo zakt je matras minder snel in. Ten slotte stop je maar beter met op je bed te springen. Hoe jammer dat ook is, springen zorgt ervoor dat je matras sneller verslijt.

Vervang ook je kussens

De houdbaarheidsdatum van kussens is nog beperkter. Wacht je meestal met het kopen van nieuwe kussens tot ze helemaal plat zijn en vol vlekken staan? Dat doe je beter niet. Experts beweren dat je best om de twee tot drie jaar je kussens vervangt. Sommige specialisten raden zelfs aan dat om de zes maanden te doen. Vuil, huidcellen en stofmijten verzamelen zich doorheen de tijd, en dat heeft een negatief effect op allergieën en astma. Bovendien zorgt een oud kussen vaak voor nekpijn, en bijgevolg een minder goede nachtrust. Redenen genoeg dus om af en toe nieuwe exemplaren te kopen.

(sdc) - Home.bt.com / Sleepcity.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok