Wordt microwonen in de toekomst een trend in België?
microwonen.jpg

Dat we steeds kleiner wonen, is een trend die we al een tijdje waarnemen. Maar je kunt er tegenwoordig ook heel extreem in gaan en een woning van slechts 25 vierkante meter bewonen. Zou jij het kunnen? Wij vertellen je wat microwonen is en waarom het wel eens de toekomst kan betekenen.

Wat is microfonen?

Microwonen is al een tijdje een trend in grootsteden zoals Parijs en New York, maar wat houdt het net in? We kunnen er kort en bondig over zijn: je bewoont een woning met een zeer kleine oppervlakte die minder dan 30 vierkante meter bedraagt.

Om comfortabel te wonen op deze manier, moet je natuurlijk zeer creatief uit de hoek komen. Meestal krijgen meubelstukken meerdere functies of zijn ze gemakkelijk om te bouwen. Elk klein stukje vrije ruimte benut je ook best als opslagruimte.

Microwonen in België

Microwoningen zijn nu al terug te vinden in tal van grote, internationale steden, maar zijn ook de Belgische grootsteden zoals Antwerpen, Brussel of Gent klaar voor deze nieuwe woontrend? Er zijn namelijk ook in België heel wat mensen geïnteresseerd om in de stad te wonen. Vaak lukt dit niet omwille van een gebrek aan voldoende beschikbare woningen of te hoge koop- en/of huurprijzen. Maar hier zou dankzij microwonen weleens verandering in kunnen komen.

Op zich hoeft een kleine woning in de stad geen probleem te vormen, want je hebt de mogelijkheid om heel wat activiteiten buitenshuis te doen omdat ze zich op een zeer kleine afstand bevinden. Denk maar aan een avondje met vrienden op café of heerlijk zonnebaden in het stadspark.

Of microwonen binnen enkele jaren ook de normaalste zaak van de wereld zal zijn in België is moeilijk te voorspellen. Maar het concept doet je wel afvragen of je die extra ruime inkomhal en drie wc’s eigenlijk wel nodig hebt in je woning.

(kc) - Foto: Zoku

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok