Wonen in Torhout, levende stad
torhout.jpg

Torhout, in de provincie West-Vlaanderen, wordt als hoofdstad van het Houtland beschouwd en door de inwoners steevast als “Toeroet” uitgesproken. De naam zou geëvolueerd zijn uit de Germaanse naam Thorwald, een samenvoeging zijn van Thuro en holt (bos) of afgeleid van het West-Vlaamse torre (toren). Zeker is alvast dat de gemeente/stad reeds in ca. 830 werd vermeld in Vita Bavonis van de schrijver Einhard.

Torhout kent een rijke geschiedenis. De Romeinen legden er al hun heirbaan, de Ieperse Heerweg, aan. Maria van Bourgondië, vorstin der Nederlanden, overleed er op 25-jarige leeftijd aan de gevolgen van een val van haar paard tijdens een valkenjacht in de bossen van Wijnendale. En in het kasteel van Wijnendale vonden op 25 mei 1940 de belangrijke gesprekken plaats tussen koning Leopold III van België en zijn ministers, na de oorlog beter bekend als de koningskwestie.

Tegenwoordig

Tot 1998 werd in Torhout het muziekfestival Rock Torhout georganiseerd, dat het eerste deel uitmaakte van het dubbelfestival Torhout-Werchter. Jaarlijks worden nog steeds de Torhoutse paardenmarkt én de bekende jaarlijkse loop- en ultraloopwedstrijd 'De Nacht van West-Vlaanderen' georganiseerd.

Aan wandel- en fietspaden ook geen gebrek, om van het aantal scholen nog maar te zwijgen. Torhout noemt zichzelf graag een onderwijsstad. Ook de toekomst is er dus gegarandeerd! Maar hoe is het er om te wonen? Dat ontdek je hieronder …

Alles wat je moet weten over ...

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Torhout? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok