Wonen in een Tiny House: minder huis, meer leven
tiny-houses.jpg

Het aantal vierkante meter van je woning is geen maatstaf voor je geluk. Sterker nog, heel wat mensen beweren dat een tiny house meer vrijheid en vrije tijd levert. Nog niet overtuigd? Dan moet je zeker het boek ‘Tiny Houses – Minder huis, meer leven’ van Monique Van Orden eens lezen.

Tiny houses zijn volwaardige, primaire woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd vanuit de behoefte om eenvoudiger te leven en de ecologische voetafdruk drastisch te verminderen.

Hoe klein?

Doorgaans is een tiny house niet groter dan 50 m2. Naast een slim ruimtegebruik vallen tiny houses ook op door hun innovatieve technologieën. Idealiter is een tiny house immers (gedeeltelijk) zelfvoorzienend, esthetisch én functioneel. Sommige tiny houses zijn volledig mobiel, maar dat is geen must.

Nieuw?

Tiny houses zijn de laatste tijd erg in trek maar eigenlijk zijn ze helemaal niet nieuw. In de jaren zeventig waren er in de Verenigde Staten al heel wat tiny houses. Architecte Sarah Susanka lanceerde in 1997 de bestseller ‘The Not so Big House’. Centraal in het boek stond het motto ‘Bouw beter, niet groter’. Ze leerde het grote publiek voor het eerst consuminderen en was zelfs te gast bij Oprah Winfrey.

Overal?

Je vindt overal ter wereld tiny houses. Van België en de Verenigde Staten tot Japan en Zweden. Soms in het bos, vaak aan het water of net buiten het stadscentrum.

Verschillende stijlen

Modern, landelijk, eigentijds of vintage? Budgetvriendelijk of luxeus. Tiny houses bestaan in verschillende vormen en stijlen. Vaak knus en functioneel, soms adembenemend elegant.

In het boek ‘Tiny Houses – Minder huis, meer leven’ van tiny house-bewoonster Monique Van Orden lees je interviews met eigenaars en pioniers. Daarnaast krijg je insider tips over het bouwen en inrichten van tiny houses. Doe inspiratie op, droom weg of laat je overtuigen om groot in te ruilen voor klein.

(em)

Tiny Houses, Minder huis, meer leven – Monique Van Orden, Uitgeverij Kosmos, ISBN 9789021566740, 17,50 euro

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok