Wonen in een omgekeerde piramide (IN BEELD)
piramide.jpg

Is deze woning nu minimalistisch, surrealistisch of futuristisch? Of gewoon allemaal? Je kan het mooi vinden of niet, maar speciaal is het zeker.

Het huis is een huzarenstukje en maakt onderdeel uit van ontwikkelaar Christian Bourdais’ Solo Houses reeks. Een reeks speciale vakantiewoningen die moeten aantonen wat architecten de dag van vandaag allemaal kunnen. Hij schreef een uitdaging uit aan 15 architectenbureaus die de ultieme vakantiewoning moeten creëren binnen een vastgelegd budget.

Out-of-the-box

TNA, het Japanse architectenbureau dat zich aan dit ontwerp waagde, ging voor een strak ontwerp dat alle wetten van de zwaartekracht achter zich lijkt te laten. Twee omgekeerde piramides, waarvan de ene een hallucinante, open woning en de andere een jaloersmakend zwembad. Het is op z’n minst out-of-the-box. Letterlijk.

Het interieur is minstens even opvallend. De trappen die tegen de muur lopen, doen toch was Escheresque aan en de ramen onder de balkonachtige verdiepingen, laten de verschillende niveaus schijnbaar vliegen.

Of het betonnen interieur de juiste setting is voor een gezellige vakantie, dat kunnen we niet zeggen, maar onvergetelijk zal het alleszins wel zijn. Alleen al door het zicht door de wijde ramen en de ervaring om even als een modernistische farao/neergestorte alien te leven en een plons te kunnen nemen in het fantastische zwembad.

Geïntegreerd zwembad

Het ontwerp is trouwens nog niet volledig gefinaliseerd, waardoor er nu ook ideeën opgaan om het zwembad in het dak van de piramide te verwerken en niet als aparte constructie. Iets dat toch een beetje van het effect zou wegnemen, maar een interessante ideepiste.

Het geheel is – zacht uitgedrukt – een interessante constructie, maar maakt ons alvast nieuwsgierig. De ontwerpen zouden gebouwd worden in Matarraña, in het noord-oosten van Els Port natuurpark, gelegen tussen Barcelona, ??Valencia en Saragossa. Een rustgevende omgeving wordt gegarandeerd door 100 hectaren platteland. De ideale vakantiebestemming lijkt in de maak.

(sjv) - Bron: Dezeen.com / Manners.nl

Bekijk hieronder meer beelden van deze bijzondere woonst ...

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok