Wonen in een kartonnen huis: het kan!
karton.jpg

De drie biggetjes leren kinderen dat een huisje van stro of hout niet sterk genoeg is. En wat dan met een huis van karton? Volgens het Nederlandse Fiction Factory is het kartonnen Wikkelhouse ideaal voor een (vakantie)huis of kantoor.

Je leest het goed. Karton. Wikkelhouse is een flexibel concept dat uit uit losse segmenten bestaat. De basis? Zo’n 24 lagen golfkarton. Eerst wordt het rond een enorme mal gewikkeld en vervolgens wordt er een milieuvriendelijke lijmsoort toegevoegd. Op die manier ontstaat er een harde, isolerende sandwichstructuur. 

Elk segment is beschermd met een waterdichte maar ademende folie en afgewerkt met houten panelen.

Lange levensduur

Het Wikkelhouse is gepatenteerd en voldoet volgens de makers aan de criteria voor tijdelijke én permanente huisvesting. Volgens een rapport van Capser van der Meer is het Wikkelhuis maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele bouw.

En de levensverwachting van zo’n kartonnen huis? De bedenkers claimen dat het Wikkelhouse minimaal 50 jaar mee kan! Achteraf is het zelfs 100% recycleerbaar.

Geplaatst in één dag

Nog troeven? Jawel. Omdat karton erg licht is, heb je in de meeste gevallen geen funderingen nodig. Bovendien kunnen de modules volledig prefab ontwikkeld worden waardoor de plaatsing slechts één dag in beslag neemt. De woning verplaatsen? Zelfs dat kan!

Glazen gevels

Het Wikkelhouse is volledig modulair. Dat betekent dat je zelf kiest hoe groot het uiteindelijk is. Je werkt met modules van 1,2 x 4,6 meter breed en 3,5 meter hoogte in de nok. De lengte van je woning is een veelvoud van 1,2 meter. Over de voor- en achtergevel heb je de keuze tussen hout en glas. Voor de keuken, het toilet en de badkamer zijn er aparte modules beschikbaar.

En het prijskaartje? Voor een klein exemplaar met 3 segmenten betaal je 25.000 euro. Interesse? Je moet wel wat geduld hebben. Voorlopig bouwen ze maar 12 huizen per jaar!

(em) - Meer info: Wikkelhouse.com

Bekijk hieronder meer foto's ...

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok