Wonen in 2025: 8 voorspellingen
2025.jpg

In vergelijking met 10 jaar geleden is er veel veranderd. Je kan je dus voorstellen dat er tegen 2025 nog meer veranderd zal zijn: de manier waarop we samenleven, hoe onze huizen er zullen uitzien, hoe we naar ons werk zullen pendelen enzovoort.

Bij deze een blik in onze glazen bol …

1. Verticale tuinen

Nu al zie je steeds vaker groendaken opduiken. Binnen 10 jaar mag je je verwachten aan volledige muren van flatgebouwen die vol staan met consumeerbare groenten en fruit. Om deze gewassen te kunnen telen zullen zonnepanelen, kleine windturbines en irrigatie- & verwarmingstoestellen gebruikt worden die werken op zonne-energie of koolzaadolie.

2. Dakboerderijen

Behalve op de muren zullen ook de daken dienst doen als plaatsen om biologisch te tuinieren, zeer waarschijnlijk via hydrocultuur, een kweekwijze waarbij enkel water nodig is en geen aarde. Het voordeel: transport wordt beperkt, want kan als het ware in hetzelfde gebouw verkocht worden. En het afval kan gerecycleerd worden tot organische mest. Bovendien zijn daken meestal ook stevig genoeg om er dieren om te laten grazen. Ook veeteelt behoort dus tot de mogelijkheid.

3. Windturbinebomen

Er zullen micro-windturbines geplaatst worden in (kunstmatige) bomen, die de productie van elektrische energie voor hun rekening zullen nemen en het zelfbestuur van volledige stadswijken mogelijk zullen maken.

4. Duurzame wegen

Beeld je in: straten zullen niet langer bedekt zijn met asfalt, wel met een materie van microalgen en diodes. De eerste zullen ervoor zorgen dat het zonlicht overdag wordt opgevangen, waardoor de straten ’s nachts automatisch verlicht worden. Dankzij de tweede kunnen onze wegen in de winter makkelijk verwarmd worden, waardoor ijzel en gladde wegen definitief tot het verleden behoren.

Onze voertuigen zullen bovendien in rechtstreeks contact staan met de wegen, waardoor accurate verkeersinformatie meteen doorkomt én elektrische wagens onderweg opgeladen worden door middel van inductie.

5. Verkeersrobots

Robots zullen de straten in onze steden ‘blauw’ kleuren. Dankzij hun gesofisticeerde camerasystemen en voorspellende analyses zullen files beperkt blijven.

6. Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn nu al ‘in’. In de toekomst zullen deze aan elk station, of vanuit locaties vlak buiten de stad gehuurd kunnen worden, waardoor je makkelijk al je kortere verplaatsingen elektrisch kan doen en zonder enige inspanning. De elektrische fietsen van de toekomst halen immers probleemloos snelheden van 50 km/u.

7. Recycleerbare auto’s

Voor grotere afstanden zullen we natuurlijk nog steeds auto’s ter beschikking hebben. Deze zullen in de toekomst weliswaar elektrisch, numeriek, zelfbesturend én van een goedkoop recycleerbaar materiaal gemaakt worden. Als passagier zal je alle nodige digitale informatie trouwens handig te zien krijgen op de ramen.

8. Politiedrones

De politie zal in de toekomst patrouilleren, misdadigers opsporen en misdaden voorkomen via drones. Deze zullen uitgerust zijn met de nodige camera’s, opsporingstechnologie en neutraliserende, niet-dodelijke wapens. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het zijn de politiedrones!

(kv) - Bron: Express.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok