Welke premies voor dakisolatie bestaan er?
premie-dakisolatie.jpg

Verhoog je de isolatiewaarde van je dak? Goed zo. Op die manier zorg je voor een lagere verwarmingskost en een kleinere impact op het leefmilieu. En je komt misschien wel in aanmerking voor een premie.

Wanneer je investeert in dakisolatie, kan je rekenen op steun van verschillende instanties.

Federale overheid: belastingvermindering

De federale overheid geeft je een belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie of zoldervloerisolatie door een aannemer. Je mag 30% van het bedrag dat je voor de werken betaalde, inbrengen in je belastingaangifte, met een maximum van 3.040 euro per woning (inkomstenjaar 2014).

Let op: door de zesde staatshervorming zijn er mogelijk een aantal veranderingen op til. Meer informatie vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Fiancniën.

Vlaamse overheid: premies

Een investering in dakisolatie komt in aanmerking voor de verbeteringspremie van de Vlaamse overheid, op voorwaarde dat het gaat om een gehele of gedeeltelijke vernieuwing van het dak. Daarnaast moet de woning minstens 25 jaar oud zijn en mag je niet te veel verdienen.

Meer informatie vind je op www.wonenvlaanderen.be.

Netbeheerder: premies

Van je netbeheerder kan je een premie krijgen voor het plaatsen van dakisolatie of zoldervloerisolatie. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de premie.

Als het gaat om een zoldervloer, heb je enkel recht op een premie bij een onverwarmde zolder. Deze premie kan je online aanvragen bij Eandis of Infrax.

Premies van je gemeente of provincie

In een aantal gemeentes kan je een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. Informeer dus zeker ook even bij je gemeente!

(sdc)

Label: Premies

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok