Welke open haarden en kachels kan je kiezen?
haardvuur.jpg

Een kachel of haard dient tegenwoordig niet enkel om te verwarmen, maar moet ook stilistisch mooi passen in het interieur. Je hebt dan ook verschillende opties en soorten installaties.

Wil jij voor de winter graag een open haard of kachel in huis, check dan snel even deze mogelijkheden.

Kachel

Een kachel heeft een gesloten module met een verbrandingskamer die los staat in de ruimte. Enkel een rookkanaal verbindt de kachel met de muur of het plafond.

Het belangrijkste voordeel van een kachel is dat je de ruimte beter kunt verwarmen dan met om het even welke haard. Het zicht op vlammen is echter wel beperkt omdat de meeste kachels maar een klein venster hebben. Een kachel vind je tegenwoordig in verschillende materialen en stijlen en kan gebruikt worden met verschillende brandstoffen.

Open haard

Een open haard is het meest traditionele type haard. Het is een opening in de muur met een vuurvaste bekleding, aangesloten op de schoorsteen. Een open haard heeft een laag rendement tegenover een kachel. Deze wordt vooral voor de sfeer gebruikt en niet echt om een ruimte te verwarmen. Een open haard kan zowel met hout als op gas werken.

Inzethaard

Een inzethaard bestaat uit een gesloten cassette die in een bestaande schouwopening geplaatst wordt, met glas aan één zijde. Er wordt meer warmte geproduceerd dan bij een open haard, maar minder dan bij een kachel. Het rookkanaal wordt meestal volledig weggewerkt voor een strakker en moderner uitzicht.

Voorzethaard

Een voorzethaard wordt niet bij een schouw of muur geplaatst, maar past overal in de ruimte, en is verbonden met een rookkanaal. Je kunt zowel met hout als met gas stoken in een voorzethaard. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en uitvoeringen. Ook bij een voorzethaard is het rendement groter dan bij een open haard.

(kc)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok