Wat is sleutel-op-de-deur renoveren?
sod-renovatie.jpg

Een sleutel-op-de-deurfirma die renovaties uitvoert? Het bestaat! Wij vertellen je hoe het in zijn werk gaat en wat de voor- en nadelen zijn.

Een sleutel-op-de-deurfirma pakt een renovatie net zo aan als een nieuwbouwproject. Eerst wordt er geluisterd naar de wensen van de klant en vervolgens worden de materialen gekozen.

Firma’s die sleutel-op-de-deurrenovaties uitvoeren, werken vaak samen met vaste leveranciers die in grote hoeveelheden leveren zodat de prijzen gedrukt kunnen worden. Tenslotte zorgt het bedrijf indien nodig voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning en de renovatie kan starten. Maar waarom kies je voor een sleutel-op-de-deur renovatie?

Weinig risico

De grootste zorg van de meeste mensen die willen renoveren, is het prijskaartje. Als je zelf aan je verbouwingen begint, heb je vaak geen idee van het totaalplaatje. Bij een sleutel-op-de-deurfirma krijg je een duidelijke kostenraming.

Zelfs bij onvoorziene omstandigheden blijft de vooropgestelde dezelfde. Ook schakel je het risico van niet-gekende problemen bij eigen aanpak uit. Het bedrijf detecteert risico’s en draagt het risico wanneer ze aan je renovatie beginnen.

Samenwerking met aannemers

Zelf verschillende aannemers contacteren voor je renovatie is ingewikkeld. Wanneer je samenwerkt met een sleutel-op-de-deurfirma is het wel duidelijk wanneer een aannemer start en hoe lang hij aan zijn project bezig zal zijn. Zo weet je precies wanneer je woning eruitziet als een werf en wanneer het stilaan op je droompaleis begint te lijken.

Het bedrijf neemt het plannen en de coördinatie op zich. Zelfs wanneer je nog geen eigen ontwerp of architect hebt kan een sleutel-op-de-deurfirma je begeleiden bij je ontwerp.

Geen kleine renovatie

Neem echter niet voor elke klus een sleutel-op-de-deurfirma onder de arm. Zulke bedrijven staan vaak niet te springen om kleine aanpassingen of renovaties uit te voeren. Voor een sleutel-op-de-deurbedrijf is een renovatie pas interessant wanneer er meerdere vakgebieden bij komen kijken. Als je slechts één domein wil aanpassen, bijvoorbeeld sanitair, kun je beter een vakman aannemen.

Vraag steeds een zo gedetailleerd mogelijke offerte vooraf zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je renovatie.

(kc)

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok