Wat doe je met grote muziekinstrumenten huis?
instrument.jpg

Een bekende zegswijze geldt ook voor grote muziekinstrumenten in een kleine woning: wat je niet kan verbergen, zet je in de kijker. Dat moet je niet letterlijk nemen, maar je maakt je meubel wel best deel van je interieur. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

1. De juiste plek, de juiste kleur

Niet elk instrument laat zich zomaar in een hoekje drummen. Een vleugelpiano en een harp nemen heel wat plaats in en hebben geen rechte achterzijde. Hier werk je best met symmetrie en bijpassende kleuren, zodat je instrumenten rust uitstralen.

2. Muzikale muurdecoratie

Gitaareigenaars zijn niet alleen trots op hun instrument; ze hebben er meestal ook meerdere exemplaren van. Ofwel koop je dus een grote opbergkast, ofwel voorzie je een brede plek en hang je ze aan de wand, op gelijke hoogte of, wel ja, in een wat artistiekere formatie.

3. Kleurgebruik voor gevorderden

De juiste kleurencombinatie kwam al aan bod; een alternatief is om met een druk behangmotief te werken dat meer aandacht naar zich toe trekt dan het instrument. Het staat nog altijd in de kamer, maar gaat meer op in het geheel. Let wel dat het geheel niet gaat overheersen.

4. Decoratie rondom

Niets zo leuk als thuiskomen na een lange dag, je jas uitdoen en achter je piano gaan zitten. Plaats hem dus duidelijk in de ruimte, zodat hij een natuurlijk aanzuigeffect heeft. Wat decoratie bovenop je buffetpiano is zeker een goed idee, zeker als er nog een speelse verwijzing in zit naar het instrument.

5. De handige Harry

Natuurlijk volgt er nog een stukje voor de knutselaars onder ons. Is je viool het eerste waaraan je denkt als je je woonkamer binnenwandelt? Dan haal je hout, boormachine en schroefjes uit je berghok en steek je een houder in elkaar om je viool meteen ter hand te nemen. En dan spelen maar!

(sdc) - Bron: Decoist.com / Roomed.nl

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok