Wat dekt een brandverzekering?
verzekeringen.jpg

Iedereen sluit een brandverzekering af voor zijn of haar woning, maar weet je ook wat die brandverzekering inhoudt? Wat dekt een brandverzekering en wat niet? Wij geven je een overzicht.


Je kunt grotendeels zelf kiezen wat je brandverzekering al dan niet dekt. Je bent dus niet verplicht om alle risico’s door de brandverzekering te laten dekken, maar je kunt een deel zelf dragen. Toch schuilt hier een groot gevaar, overweeg dus goed vooraf wat je net verwacht van je brandverzekering. Probeer in te schatten welke zaken in de nabije toekomst veel geld zouden kosten bij beschadiging en welke niet. Zo weet je wat je in de brandverzekering moet laten opnemen.

Natuurlijke brand

Een brandverzekering dekt in de eerste plaats beschadiging aan je woning in een paar gevallen (een brandverzekering begint in vele gevallen te dekken wanneer de familiale verzekering stopt). Eén van de oorzaken die wordt gedekt door een brandverzekering is natuurlijke brand. Je wordt na de natuurlijke brand uitbetaald door de verzekeraar zodat je je woning weer kunt opknappen en de spullen die vernietigd werden, opnieuw kan aankopen.

Andere oorzaken

Je brandverzekering biedt niet enkel dekking tegen brand, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden. Ze dekt ook schade ten gevolge van een ontploffing. Daarnaast dekt je brandverzekering ook de kosten ontstaan door een implosie, blikseminslag, aanslagen, het botsen van dieren of transportmiddelen tegen de woning, het vallen van een boom op de woning, storm, sneeuw en andere natuurrampen.

Natuurlijk kan je je dekking uitbreiden dankzij tal van modules. Zo kun je bijvoorbeeld ook schade door elektriciteit, rook, water, inbraak en nog veel meer laten dekken door je brandverzekering. In principe kun je alle kosten die ontstaan door schade aan de woning laten dekken. Al is het best om enkel de zaken die een grote impact zouden hebben op jouw persoonlijke situatie bij verdwijning of beschadiging, op te nemen in de verzekering.

(kc)

Label: Verzekering

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok