VIDEO: Meubels previewen in je eigen interieur dankzij augmented reality
augmented.jpg

E-commerce is booming business. We kopen met zijn allen heel wat kleding, schoenen, boeken, juwelen, speelgoed en elektronica via het internet om het niet veel later – liefst de volgende ochtend - aan huis te laten leveren. Heb je ook al meubilair online gekocht? Dat is al wat moeilijker, toch? Al lijkt het dat knappe koppen ook daar een oplossing voor hebben gevonden.

Een boek, een doos bouwblokken of een paar schoenen kun je eenvoudig retourneren, maar wat met een dressoirkast, 8 stoelen of een eettafel? Meubels wil je wellicht eerst even écht zien vooraleer je ze aanschaft. Je moet toch weten of ze wel degelijk in je interieur passen. 

Wil je niet naar een fysieke meubelzaak? Dan kun je ook gebruikmaken van augmented reality. Dat is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt.

Modellen en kleuren uitproberen

Concreet: het gaat om een app waarmee je de camera gebruikt om naar je eigen leefruimte te kijken. De app legt dan een schil over de werkelijkheid met het gewenste meubelstuk. Op die manier krijg je een idee hoe die ene dressoirkast, lounge chair of eettafel in jouw interieur past. Sterker nog, je kunt meerdere modellen of kleuren proberen en de kans op een miskoop verkleinen.

In eerste instantie gaan onder andere Bol.com en IKEA met augmented reality aan de slag. De apps zijn zowel voor iOS als Android geschikt. Als dit een succes blijkt te zijn, zal het aantal volgelingen ongetwijfeld snel groeien.

Via onderstaande filmpjes krijg je een idee over de werking:

Nog een stapje verder

Augmented reality is erg laagdrempelig omdat je enkel een smartphone en een specifieke app nodig hebt. Wellicht duurt het niet lang meer voor meubelzaken ook op de virtual reality-kar springen. Dan kun je – met behulp van een VR-bril – daadwerkelijk in je nieuw ingerichte woonkamer rondlopen vooraleer je amper één cent spendeert.

(em) - Foto’s: IKEA en Bol.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok