VIDEO: Is deze robotchef iets voor jou?
keukenrobot.jpg

Geen tijd om élke dag een verse maaltijd te koken? Goed nieuws! Moley, je persoonlijke robotchef, tovert in een volledig geautomatiseerde keuken de lekkerste maaltijden op tafel. Nog beter: hij ruimt zelfs je vuur en aanrecht helemaal op.

Groenten snijden, vis of vlees bakken, potten en pannen afwassen… Een avondmaal bereiden is een hele karwei. En niet iedereen heeft daar ’s avonds tijd voor. Daarom bedacht Mark Oleynik’s Moley: een volledig geautomatiseerde keuken.

De robotchef neemt het van je over, van begin tot einde. De kookkunsten van Moley zijn gebaseerd op die van echte sterrenchefs. Zo werden de eerste recepten opgenomen met de Britse Masterchef Tim Anderson. Het zijn dus niet zomaar gerechten die Moley maakt, maar echte lekkere diners. Jij kiest waar je zin in hebt via een tik op een touchscreen.

Copycat

Het principe is heel simpel: de robot neemt alle bewegingen en handelingen op en koppelt die aan het juiste recept. Zo weet hij na één keer perfect hoe hij gekookte pasta moet afgieten, of hoeveel zout hij moet toevoegen aan een stoofpotje.

De robotchef zelf is ontworpen door Shadow Robot, het bedrijf dat ook de robots maakt voor NASA en de nucleaire industrie. Na twintig jaar onderzoeken en ontwikkelen zijn de geautomatiseerde handen, het belangrijkste van de hele keuken, een feit. De robot bestaan uit zo’n 20 motoren, 129 sensoren en 24 gewrichten.

VIDEO: Moley aan het werk

Moley is wereldwijd onthuld tijdens een robotshow in de Hanover Messe en zou in 2018 op de markt komen. Over het prijskaartje is nog geen woord gerept.

(dt/em) - Foto’s: Moley Robotics

Bekijk hieronder meer foto's van de Moley robotchef ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok