VIDEO: Een zonnedak kan véél goedkoper
zonnedak.jpg

Tesla heeft een tijdje geleden behoorlijk veel media-aandacht gekregen met het Solar Roof, een dak uit zonnedakpannen. Het project is innovatief, maar tegelijkertijd ook erg duur. De Amerikaanse start-up Forward Labs bewijst dat het véél goedkoper kan.

Om je snel even een idee te geven van de prijs van het Solar Roof van Tesla: als 35% van de dakpannen elektriciteit opwekt, dan bedraagt de prijs van je dak ongeveer 220 euro per vierkante meter. Daar moet ook nog een Powerwall 2 bij om de energie op te slaan. Dat maakt je zo’n 6.850 euro lichter. En voor de installatie telt Tesla nog zo’n slordige 930 euro.

Eén derde goedkoper! 

Forward Labs, een Amerikaanse start-up, beweert dat een zonnedak tot een derde goedkoper kan. Bovendien zou het dubbel zo snel geplaatst kunnen worden. Volgens CEO Hilary Mason betaal je ongeveer 85 euro per vierkante meter.

Het verschil? Forward Labs werkt niet met energieopwekkende dakpannen, maar met grote zonneplaten. Die ogen erg strak en minimalistisch. De platen zouden vandaag in 8 verschillende kleuren beschikbaar zijn: beige, lichtgrijs, blauw, brons, lichtgroen, donkergroen, rood en donkergrijs.

Al beschikbaar?

Forward Labs neemt in de Verenigde Staten al bestellingen aan. De uitvoering zou voor 2018 zijn. Of het bedrijf ook plannen heeft voor Europa is nog niet bekend.

Via onderstaand videofragment krijg je een idee van de werking:

(em) - Bron: ZDNet / Elektrozine.be - Meer info: Forward Labs

Label: Energie

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok