VIDEO: Dit LEGO-huis bestaat écht
legohouse.jpg

Heb je je liefde voor LEGO doorgegeven aan je kinderen? Dan mag een bezoek aan Home of the Brick in Denemarken niet ontbreken op je bucket list.

In Billund, de Deense stad waar het eerste Legoblokje werd ontworpen, kun je een bezoek brengen aan ‘Home of the Brick’. Drie jaar geleden beloofde het bedrijf een huis te bouwen, als ode aan het speelgoed. En belofte maakt schuld.

Duizenden uren speelplezier

Het huis bestaat niet helemaal uit de bekende speelgoedblokken, maar toch werden er maar liefst 25 miljoen bouwstenen in verwerkt. De eerste zes blokjes die werden neergepoot, geven de belangrijkste pijlers van het bedrijf weer: creativiteit, verbeelding, aandacht, kwaliteit, leren en - niet te vergeten - plezier.

De boom in het midden van het kunstwerk is maar liefst 17 meter hoog. Om het gevaarte te kunnen bouwen, gebruikten de medewerkers meer dan 6 miljoen blokjes. Goed voor 24.000 uur werkplezier.

Leerrijk speelgoed

In ‘Home of the Brick’ vind je verschillende speelruimtes, drie restaurants, vergaderzalen en een winkel. Daarnaast heb je de kleurenkamers, die focussen op creativiteit, sociale en cognitieve vaardigheden en emoties. Een duidelijke boodschap van het speelgoedbedrijf: LEGO is niet zomaar speelgoed, het helpt kinderen in hun ontwikkeling.

Sta je al klaar om in je auto te springen? Het huis kun je gratis bezoeken, tenzij je de kleurenkamers wil ontdekken. Daarvoor betaal je 27 euro per persoon. Kinderen jonger dan 2 jaar, mogen sowieso altijd gratis binnen.

(dt/em) - Foto’s: LEGO - Bron: HBvL

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok