VIDEO: Deze woontoren groeit met je mee
skyler.jpg

Een droomhuis vinden is niet gemakkelijk, en als je het eenmaal hebt gevonden, kan het zijn dat je behoeftes na enkele jaren veranderen. Deze ontwikkelaar nam de maatschappij onder de loep en creëerde een concept dat meegroeit met de bewoners.

Je beeld van het ideale huis verandert vaak met de jaren. Een klein appartement voor jezelf of juist genoeg voor twee. Een huis met een tuin voor je gezin, dicht genoeg bij een crèche of school. Een duplex misschien, maar wel dicht bij je werk.

Maar wat als je eindelijk je droomhuis hebt en je wordt te oud om erin te wonen? Verhuis je weer naar een kleiner appartement, trek je in een service flat, of wordt het cohousing met je kinderen?

SKYLER, een altijd groeiend woonconcept

Holwich Kushner dacht over deze verschillende levensfases en de bijhorende veranderende behoeftes na en ontwikkelde SKYLER, een fenomenale wolkenkrabber, die het ideale huis zou moeten zijn voor alle soorten mensen, in elke levensfase.

Het woonproject omvat kinderopvang, flexwerkplekken, ontmoetingsruimtes, zelfs een ziekenhuis en eigen apotheek, en spirituele ontmoetingsplekken. Een hele woongemeenschap onder één dak, die uiteindelijk een verbindende en ondersteunende functie heeft, terwijl de bewoners samen doorheen de verschillende levensfases groeien.

De wolkenkrabber faciliteert in alle behoeftes die zijn bewoners zouden kunnen nodig hebben, zodat ‘noodzakelijke’ verhuizingen (afgezien van “ik ben mijn buren en deze locatie beu”) eigenlijk overbodig worden. Het gebouw groeit als het ware met je mee op een zo persoonlijk mogelijke manier.

Een nieuwe woonfilosofie?

Natuurlijk gaat het hier om een concept, maar is Kushner’s idee wel zo ver gezocht in deze snel veranderende maatschappij? Is deze sociaal innovatieve woning de oplossing? Ontdek het vooral zelf en bekijk zijn creatieve animatiefilm over hoe hij de woning van de toekomst ziet ...

Is deze allesomvattende toren het stadsbeeld van de toekomst?

(sjv) – Bron: Manners.nl

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok