VIDEO: Composteren kan voortaan in je keuken
compost.jpg

Zet je heel wat vuilniszakken en groencontainers vol etensresten aan de straat? Op een composthoop raak je heel wat restjes kwijt, maar niet iedereen heeft daar plaats voor. De Zera Food Recycler zorgt binnenkort voor een veel kleine afvalberg én meststof voor al je planten. Win-win!

Milieubewuster leven is hip! Van spaardouchekoppen en regenwaterfilters tot spaarlampen en zonnepanelen, je vindt tegenwoordig heel wat tools om groener te leven. En binnenkort kun je zelfs je etensresten in de keuken omtoveren tot de beste compost.

De Zera Food Recycler is functioneel en compact, perfect voor een kleine stadswoning. Het principe is heel simpel: je gooit je etensresten in de bak. Of je nu wortelstomp, pasta of soep op het menu had staan, het recycle-apparaat kan alles aan.

Compost in 24 uur

Na ongeveer een week, wanneer je gemiddeld 3,5 kilogram voedselresten hebt weggegooid, zet je het apparaat aan. Dat kan door één simpele druk op de knop, of zelfs met een handige app op je mobiele telefoon.

Door de combinatie van zuurstof, vocht, warmte en vermenging met een speciaal product, dat je bij Zera zelf kunt kopen, heb je na amper 24 uur meststoffen die je kunt gebruiken in de tuin of op je stadsbalkon. Zo hoef je dus nooit meer etensresten weg te gooien en krijg je er zelfs iets voor terug.

Minder leuke extra’s

Goede compost krijg je natuurlijk niet zomaar. Het product dat je moet toevoegen aan je etensresten krijg je natuurlijk niet voor niets. Hoewel je geld uitspaart aan meststof, kunnen de kosten voor het product behoorlijk oplopen. Al is nog niet bekend hoeveel het je zal kosten.

Daarnaast is het apparaat uitgerust met een filter die onaangename geurtjes neutraliseert. Dat vraagt uiteraard ook wat onderhoud, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

Voorverkoop

De Zera Food Recycler vind je op dit moment nog niet in de winkels. Ook de voorverkoop is momenteel afgesloten. Wil je toch graag je eigen recycle-apparaat in huis? Verwacht wordt dat de Zera Food Recycler vanaf mei 2018 in de winkels te vinden is.

(dt/em) - Foto’s: WLabs / Meer info: Indiegogo.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok