Verbouwd? Laat je verzekeringen aanpassen!
13.jpg

Belgen bouwen niet enkel graag, maar verbouwen op tijd en stond ook een stukje van hun woning. Heb je onlangs enkele kleine of grote verbouwingen uitgevoerd? Vergeet dan niet om ook je verzekeringsmakelaar op de hoogte te brengen.

Bij de aankoop of bouw van je woning heb je een woning- of brandverzekering afgesloten. Die dekt je onder andere tegen brand, blikseminslagen, storm, waterschade, vandalisme enzovoort. De polis is vaak afhankelijk van het aantal vertrekken, de oppervlakte en afwerking van je woning. 

Wellicht heb je de polis jaren geleden afgesloten. De kans is zelfs groot dat je nog nooit beroep hebt moeten doen op de verzekering. Toch is het nuttig om na de verbouwingswerken je makelaar te contacteren.

Voorkom onderverzekering

Een veranda laten plaatsen? Geïnvesteerd in zonnepanelen? Een zwembad of sauna in de tuin laten installeren? De zolder omgebouwd tot speel- of studeerkamer? Je woning is dan een stuk meer waard dan voorheen. Om onderverzekering te voorkomen, kun je dus maar beter ook je polis laten aanpassen. 

Neem contact op met je makelaar. Hij of zij zal je uitleg geven over de huidige verzekerde kapitalen in je woningverzekering en bepalen of dat bedrag aangepast moet worden. Op die manier loop jij niet het risico om bij schade slechts een beperkt bedrag uitgekeerd te krijgen. 

Zonnepanelen of een tuinhuis leveren in de meeste gevallen géén premieverhoging op. Een veranda of extra speelkamer maakt je polis meestal wel iets duurder.

(em)

Label: Verzekering

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok