Vastgoed kopen? Gebruik deze checklist
huis-gekocht.jpg

Wil je graag een woning kopen, dan kun je maar beter eerst je huiswerk maken. Je moet je goed voelen bij een woning, maar het is toch ook aan te raden om een aantal zaken extra te onderzoeken vooraleer je een bod uitbrengt. Houd deze checklist goed bij de hand.

1. Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan wordt vastgelegd welke plannen de gemeente heeft voor de buurt. Als er een stuk braakliggende grond in de buurt van de woning ligt, wil je uiteraard graag weten wat de plannen van de gemeente zijn met dat stuk grond.

Daarnaast check je best ook welke functies de gemeente toestaat voor het gebouw dat jij wilt aankopen. Als je een B&B wilt runnen in een oude hoeve, maar deze functie niet toegelaten wordt door de gemeente, zoek je dus best verder.

2. Bouwkundige info

Als je na de aankoop van de woning niet op verrassingen wilt botsen, is het aan te raden om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Ook als je nog verbouwingen aan de woning wenst uit te voeren, is het handig om de bouwkundige informatie op te vragen bij de gemeente.

3. Milieu

Wil je meer weten over de bodemkwaliteit en andere zaken met betrekking tot het milieu? Dan kun je terecht bij het Bodemloket. Altijd handig om even te checken of de woning in een gebied ligt waar je te maken zou krijgen met vervuilde grond door bijvoorbeeld (bedrijfs)activiteiten uit het verleden.

4. Buurt en buren

Niet alleen de woning, maar ook de buurt waarin de woning zich bevindt en je directe buren zijn belangrijk. Ga daarom eens op wandel door de buurt en vraags bij de vorige eigenaars naar de relatie met de buren. Krijg je niets los bij de vorige eigenaar? Dan kun je ook gewoonweg even gaan aanbellen bij je potentiële nieuwe buren.

5. Budget

Geen onbelangrijk aspect: weten wat je budget is. Ga daarom op tijd langs bij één of meerdere banken om na te gaan hoeveel je precies kunt lenen. Zo weet je meteen in welke prijscategorie je kan en mag zoeken.

(kc)

Label: Koopadvies

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok