Van tuinhuis tot thuiskantoor: 5 tips
tuinhuis-kantoor.jpg

Werk je regelmatig thuis, maar heb je geen eigen werkplek? Dan heb je waarschijnlijk nog niet aan je tuin gedacht. Een tuinkantoor is de ideale werkplek voor thuis. Tover je tuinhuis om tot bureau of kies voor een op maat gemaakt exemplaar.

Steeds meer mensen werken een of meerdere dagen per week thuis. Maar niet iedereen heeft de ruimte in huis om een professionele werkruimte in te richten. Werk je regelmatig aan de keukentafel of in je woonkamer? Dan is een tuinkantoor misschien de ideale oplossing.

Niets zo onprofessioneel als klanten ontvangen tussen rondslingerend speelgoed en gierende kinderen. Met een tuinkantoor heb je daar geen last van. Je kunt zo’n bijgebouw perfect inrichten als bureauruimte. Kant-en-klaar of op maat.

Wereld van verschil

Het grootste voordeel van werken in een tuinkantoor? Je hebt geen last van urenlange files. Gedaan met werken? Je trekt de deur achter je dicht en laat het helemaal achter je. Dat is een stuk moeilijker wanneer je in huis werkt, aangezien je je computer en documenten binnen handbereik hebt.

Daarnaast kun je genieten van het mooie groene uitzicht dat je tuin te bieden heeft, waardoor je minder snel gestresseerd raakt. Heb je geen grote tuin? Geen zorgen. Voor een tuinkantoor heb je aan slechts enkele vierkante meters genoeg. En het is niet alleen goed voor jezelf, een tuinkantoor doet vaak ook de waarde van je huis stijgen.

Tips & tricks

Je kunt je kantoor inrichten zoals je het zelf wilt. Toch is het belangrijk om enkele zaken niet uit het oog te verliezen. Met deze vijf tips creëer je je eigen hippe werkplek.

  1. Daglicht bevordert te productiviteit. Zorg daarom dat je bureau aan het raam staat en dat je ramen niet té klein zijn.
  2. Je tuin zorgt ongetwijfeld voor een mooi, rustgevend uitzicht. Houd hier rekening mee wanneer je de positie kiest.
  3. Isoleer voldoende! Je wilt niet in een sauna werken. Maar ook niet in een iglo!
  4. Felle kleuren gebruik je beter niet. Maar een kleurrijke eyecatcher kan zeker: een leuke zetel of een sprankelend schilderij.
  5. Meubels moeten niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en ergonomisch. Niets zo vervelend als nek- of rugpijn.

(dt/em) - Foto’s: Hamer en Hark / Eco Garden Room / Ecospace / Eric Wouters en Marnik D’Hoore

Bekijk hieronder meer foto's en laat je inspireren!

Label: Tuin

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok