Trendy wonen in 2015: 2 stijltypes
2015-interieur.jpg

Wat denk je: tijd voor een nieuw interieur? Wie helemaal ‘in’ en ‘mee’ wil zijn met de nieuwste trends heeft keuze tussen twee stijlen: Wanderlust enerzijds, Memphis anderzijds. Welke draagt jouw voorkeur?

1. Wanderlust

Mensen die graag reizen, zullen zich hier meteen thuis in voelen. Een andere benaming voor Wanderlust is immers ‘avontuurlijk wonen’. Het komt er op aan om nieuwe dingen te ontdekken en de spullen die je tegenkomt tijdens die avonturen mee te nemen naar huis om ze in je interieur te integreren. 

Op die manier wordt jouw leefruimte een verzameling van wereldse vondsten, waar - als het even kan - ook nog eens een sentimentele waarde aan vast hangt.

DIY: Hoe ga je te werk?

Hou je vooral niet in bij de inrichting van jouw Wanderlust interieur, (bijna) alles kan: palmbomen, een oude wereldkaart, Afrikaanse maskers, varens en cactussen, hout en natuurlijke steen … Zelfs een plastieken flamingo kan (nog net!) als je dat wil.

Haal ook die rotanstoel maar van de zolder, want die is weer helemaal ‘in’. Gecombineerd met een felle kleur hier en daar - wat dacht je van turquoise of felroze? - tover je je huis tot een trendy nieuwe plek waarin je de dolste avonturen en reizen kan herbeleven vanuit je luie zetel … of hangmat.


2. Memphis

De razend populaire trend uit de jaren ’80 - onder impuls van de Memphis groep onder leiding van architect en ontwerper Ettore Sottsass - is back! Bereid je dus voor op drukke prints, felle (neon)kleuren in bizarre combinaties en allerhande geometrische vormen.

DIY: Hoe ga je te werk?

Waarom zou je die accentmuur geen likje neonverf durven geven? En waarom vrolijk je je zetel niet op met tal van kleurrijke kussens, gemixt met geprinte varianten? Je beslist natuurlijk zelf hoe ver je gaat. Toegegeven: Memphis kan een zéér drukke en chaotische stijl zijn, dus doseren is de boodschap.

Wie het écht goed wil doen, moet natuurlijk een kleurrijke Carltonkast in huis halen. Wie weet vindt je er nog wel ergens een? Of desnoods ga je zelf aan de slag met een stapel felgekleurde planken. Je maakt je interieur zo gek en kleurrijk als je zelf wil.

Maar zeg eens … naar welke stijl gaat jouw voorkeur uit?

(kv) - Bron: Nsmbl.nl

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok