Thuisbatterij vanaf 2018 financieel aangemoedigd
thuisbatterij.jpg

De energiemarkt is continu in beweging. De maatschappelijke focus en technologie verschuiven steeds meer richting groene, hernieuwbare energie. Kiezen voor duurzame energie in je woning is niet alleen beter voor het milieu, je haalt er bovendien financieel profijt uit. Vanaf 2018 geeft de Vlaamse Overheid ook bij het plaatsen van een thuisbatterij een financieel steuntje in de rug.

Een thuisbatterij is een grote accu die je aan jouw energienet en stroomvoorzieningen koppelt. Concreet houdt deze batterij non-stop rekening met de productie van je zonnepanelen en het energieverbruik van je woning. Wanneer je zonnepanelen meer stroom produceren dan dat je verbruikt, wordt de batterij opgeladen. Is de batterij vol, dan injecteert deze het distributienet met de overtollige stroom.

Als er geen zonneproductie is en je verbruikt stroom zal je batterij worden ingeschakeld. Pas wanneer de batterij helemaal leeg is schakel je over op netstroom. Je batterij doet dus dienst als buffer. Op deze manier zal je energiefactuur drastisch dalen.

Een bijkomend voordeel van de thuisbatterij is dat je bij een stroompanne enige tijd verder kan op jouw eigen opgeladen energie. Dat geeft dan weer gemoedsrust.

Wat betekent die financiële tegemoetkoming dan?

Om de investeringen in thuisbatterijen te stimuleren schakelt de Vlaamse regering een versnelling hoger. Welke versnelling, dat moet nog exact worden bepaald. Vast staat dat het totaal te spenderen budget voor groenestroomcertificaten, kleine windmolens en thuisbatterijen 72,2 miljoen euro bedraagt. Dit bedrag wordt volgens een verdeelsleutel ter beschikking gesteld aan diverse energiebesparende oplossingen.

Er zijn diverse fabrikanten die thuisbatterijen maken. Tesla, Nissan, LG en Mercedes-Benz bijvoorbeeld. Reken voor de aankoop van een thuisbatterij gemiddeld op een investering van zo’n 7.000 euro.

(bd/em)

Label: Energie

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok