Thuis in Hollywood: zo woont Will Smith
will-smith.jpg

De Mansion van The Fresh Prince of Bel Air kennen we bijna allemaal uit de serie, maar waar woont de succesvolle Hollywoodster ondertussen echt? Zijn nieuwe stek moet alvast niet onder doen voor de decadente villa uit de jaren ’90 serie.

Het speciale privéfamilieverblijf van het Smith-gezin (Will, Jada, Trey, Willow en Jaden) is wel degelijk een blikvanger in het zonnige Malibu. Niet alleen vanwege de riante omvang – het volledige domein is maar liefst 607.050 m² en omsloten door bergachtig gebied - , maar ook omdat het volledig opgetrokken lijkt uit adobe, een organisch bouwmateriaal dat bestaat uit zand, klei, water en andere natuurlijke materialen. Een opvallende stijl die de toon zeker weet te zetten.

De natuurlijke stijl wordt namelijk mooi doorgetrokken naar het interieurdesign. Met warme houtelementen, kopertinten en natuurlijke kleuren, die worden gecompenseerd met fellere tinten die het interieur speels en levendig houden.

Inkomhal

Zo wordt het interieur sterk beïnvloed door India. De massieve deuren aan de ingang van hun huis werden gered uit een oud fort in het noorden van India. Kleurige tapijten en exotische bloemen in de inkomhal werken het geheel af. Een indrukwekkende inkomhal trouwens, niet in het minste omdat de trap afgelijnd is met een unieke en opvallende siertrapleuning. De ijzeren trapleuning schept daarbij de illusie gemaakt te zijn van sierlijk vervlochten takken. Een detail dat nog maar eens benadrukt hoe belangrijk het voor de Smith familie is om een natuurlijk gevoel te creëren in hun huis.

Living

Naast de natuurlijke elementen lieten de architecten zich ook inspireren door (vintage) design uit de hele wereld. Zo staat er in de living een koperen lantaarn uit de jaren ‘30, een paar stoelen uit de jaren ’60 uit Braziliaans rozenhout, op maat gemaakte leren loungezetels, en vleugelstoelen die werden gestoffeerd met kilim en leer. Nepslagtanden, Marokkaanse lampen en decoratieve tapijten zorgen voor de finishing touch. Hoewel de ruimte overvol gepropt lijkt, zorgt het natuurlijke licht van het hoge dakraam voor een ruim gevoel.

Will en Jada lieten ook authentieke, rustieke balken in het plafond verwerken. Deze balken zetten het natuurlijke element verder die ook de houten meubels in het hele huis moeten doortrekken.

Eetruimtes

Zelfs in de eetkamer werden heel wat houtelementen verwerkt. De houten balken en zachte oranje muren staan in contrast met de op maat gemaakte, rood gelakte tafel. In een hoek van de kamer vind je versierde teakhouten deuren. Als je die opent vind je een gezellig privéhoekje in de eetkamer met sfeerverlichting, voor wie wat intiemer wil dineren.

Verwacht dus zeker een gepersonaliseerde keuken. De architect liet namelijk op maat gemaakte keukenkasten ontwerpen op basis van 19de eeuwse Nuristaanse eiken panelen. Zwaar, donker hout met fijn uitgesneden versieringen. Hij liet een tafeltje aanbouwen, waar de gezinsleden op barstoelen een snelle kom cornflakes kunnen verorberen of gezellig aan tafel zitten terwijl er gekookt wordt.

Maar waarschijnlijk wordt er iets meer tijd doorgebracht in de ‘ontbijtruimte’. De ontbijtruimte werd uitgedost met een ronde tafel en comfortabele stoelen, gepositioneerd voor een breed raam met zicht op hun spectaculaire tuin en meer met prieeltje (Will zijn favoriete plek). Goeiemorgen!

Ontspanning

Verder is er nog een prachtige meditatieruimte met een haardvuur, dakraam en comfortabele lounge. Jada’s favoriete plekje. Maar met een creatief gezin als de Smiths kon ook een opnamestudio niet ontbreken. Zo ouders, zo kinderen. Er is ook een biljartkamer, een cinema met een hangbed, clubstoelen en Marokkaanse lampen, en een terras met spectaculair zwembad.

Werp zeker ook eens een blik op de slaapkamers, de excentrieke, wereldse stijl van het gezin trekt zich ook daar door. De badkamer heeft iets weg van een hamam of luxueuze spa. Let vooral op de open douche die uitkomt op een privéterras.

Het Smith gezin is er alvast in geslaagd om een uniek paradijs op aarde te creëren in de heuvels van Malibu die hun open geest en aparte smaak perfect weerspiegelt.

(sjv) - Bron: Architecturaldigest.com

Bekijk hieronder alle foto's van Will Smith's huis ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok