TE KOOP: Het kleinste kasteel van het Verenigd Koninkrijk
kasteel.jpg

Helemaal mee met de Tiny House Movement, maar is een kleine cabine of caravan net niet royaal genoeg? Dan is dit mini-kasteel misschien wel iets voor jou.

Voor de prijs van een appartement in Londen kan je in het Verenigd Koninkrijk letterlijk net zo goed een klein kasteel kopen. Dit mini-paleis staat namelijk te koop voor 550.000 Britse pond, dat is omgerekend ongeveer 639.000 euro.

Mini Buckingham Palace

Het kleine luxe optrekje komt wel met wat geschiedenis, zelfs voor zo goedkoop te zijn. Het werd reeds gebouwd in 1830 en de architect was niemand minder dan Edward Blore, die wel wat ervaring had met het ontwerpen van kastelen. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de uitbreiding van Buckingham Palace.

Maar geen riante balzalen in dit kleine kasteel. Ondanks de royale vorm, is de interieurindeling eerder bescheiden. Zo is er maar één slaapkamer, dus gasten zijn er aan voor de moeite of er moest een slaapzetel worden voorzien in de woonkamer.

Verder is er dus een living, een eetkamer, een salon, en een badkamer. De inrichting blijft wel gebaseerd op een heus kasteel. Zo heeft het enkele standaard kasteeluitrustingen zoals een grote open haard, torentjes (natuurlijk) en een chique wenteltrap.

Tuin en bijgebouw

Het kasteelgebouw staat trouwens op een mooie lap grond. In de tuin was nog genoeg plaats voor een vijver, een boomgaard, een moestuin en een kippenhok. Ter uitbreiding van het kasteel werd in de tuin ook nog een bijgebouw voorzien met ruimte voor twee auto’s en een kantoorruimte.

Wil je je dus een beetje zoals de Britse adel voelen, dan is dit misschien een economischere oplossing dan een loft in de buurt van Buckingham Palace.

(sjv) - Bron/foto’s: Telegraph / Caters

Bekijk hieronder meer foto's van dit mini-kasteel ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok