Stap voor stap naar je ideale fotomuur
fotomuur.jpg

Je hebt honderden familiefoto’s op je computer, maar verzilvert die herinneringen nooit helemaal. Klinkt herkenbaar? Stop dan met eindeloos scrollen door ongefilterde fotomappen. Maar haal er de meest memorabele/gekke/grappige foto’s uit. En zet ze samen op jouw ideale fotomuur. Ideetjes te over!

1. Geef je fotomuur de juiste plaats en structuur

Een huis zonder foto’s aan de muur ziet er al gauw wat klinisch uit. Als een kip zonder kop kaders in de muur boren, is ook niet de bedoeling. Maar mits een beetje voorbereiding is een fotomuur een wondermooie aanvulling.

De eerste stap? Bepaal de plaats van je fotomuur. Om visuele overrompeling te vermijden, kies je best voor een rustige plaats, zoals je slaapkamer of hal.

Bepaal daarna de structuur. Kies voor een zorgvuldig uitgelijnd rooster of ga voor een asymmetrische ophanging. Verbind de foto's dan met een gemeenschappelijk element, zoals de kleur of de grootte van de kaders.

2. Houd het flexibel

Niets zo leuk als nieuwe familiefoto's een ereplaatsje te geven. Net daarom is het handig om je fotomuur zo flexibel mogelijk te maken. Dat doe je bijvoorbeeld met een muur met magneetverf of makkelijk verwisselbare kaders. Zo kun je op elk moment terugblikken op dat onvergetelijke trouwfeest van je zus of de schattige kijkers van je pasgeboren neefje bewonderen.

3. Concrete uitwerking: alles mag én kan

Ons advies? Laat je helemaal gaan. Een hartvormig motief, een overvloed aan retrokaders, vintage vierkante foto's of gigantische fotoposters? Het kan allemaal.

Wil je het liever wat gestroomlijnder? Ga dan voor een fijn ijzeren rooster waaraan je de foto's met nijpers bevestigt. Als je echt all the way wil gaan en de doe-het-zelver in je wil loslaten, gooi je fotokaders overboord en haal je tape in huis. Met zwarte of gekleurde tape maak je vormen rond de foto's: van strak afgelijnd tot zwierig krullend.

Geen fan van gaten boren? Overweeg dan staalkabels die aan rails hangen. Fris en ordelijk! Of kies voor fotolijststrips!

4. Voorbereiding is alles

Een fotomuur samenstellen, is heel persoonlijk. Je hoeft het daarom niet uit te besteden aan een binnenhuisarchitect. Het is veel leuker om de klus zelf te klaren.

De perfecte voorbereiding? Schik je geselecteerde foto's op een groot stuk papier op de grond. Markeer de plaatsen waar de foto's komen en hang het papier met schilderstape aan de muur. Sla een nagel in de muur op de gemarkeerde plaatsen en haal dan het papier weg. Werkt perfect.

(sdc) - Bron: Houzz.com

Meer foto's hieronder ... Laat je inspireren!

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok