Renovatie: oude watertank wordt droomhuis (VIDEO)
watertank_play.jpg

Een zwak voor unieke woningen? Dan ben je aan het juiste adres. Eigenlijk staat het juiste adres in Groot-Brittannië, meer bepaald in Sidmouth. Daar hebben enkele creatievelingen besloten om een watertank om te bouwen tot een unieke en luxueuze woning.

Je hebt vast al gehoord van mensen die een watertoren hebben verbouwd, mensen die een oud fabriekspand een nieuw leven hebben gegeven, maar een watertank verbouwen… dat is uitzonderlijk.

Camouflage

Vormelijk is het zeker uniek. De watertank is rond en werd zelfs ingebouwd in een heuvel om het te camoufleren. Een aspect dat de verbouwers mooi wisten te redden. Ze behielden het merendeel van de vorm, al voorzagen ze wel een nieuwe, ruimere ingang en braken ze de bovenkant open om een binnenplaats te creëren met natuurlijke lichtinval. Ook het heuvelaspect werd mooi bewaard.

De architect en de nieuwe bewoners (Robert en Ann Hardy) kozen voor een heel open aanpak met veel ruimte, en toch heel wat plekken om te kunnen genieten van wat privacy. Het huis werd helemaal ingericht naar hun eigen smaak. Het binnenplein is iets om jaloers op te zijn en het geheel gaat helemaal op in de omgeving. Wel moest het koppel een zeer goed afvoersysteem voorzien, zodat hun binnenplein niet steeds onder water liep. Een potentieel nadeel van wonen in een waterreservoir, natuurlijk.

Voor …

… en na

Te koop

Het koppel werkte 3 jaar aan de renovatie en wou eerst zelf in het huis gaan wonen, maar door een ongeluk moesten ze hun plannen staken. Robert, zelf ingenieur, viel tijdens werken van een ladder, waardoor ze unieke pand toch op de markt besloten te gooien.

Eerst stond het te koop voor anderhalf miljoen pond (oftewel 1.729.904 euro), maar ondertussen zijn ze moeten zakken naar 895.000 pond (of 1.032.176 euro). Rekening houdend met de ligging, het werk dat erin is gekropen om het gebouw bewoonbaar te maken en het potentieel, want met 5 slaapkamers zou dit een ideale B&B kunnen worden, is de prijs uiterst redelijk. Maar bepaal dat vooral voor jezelf...

(sjv) - Foto’s: Apex / Bradleys Estate Agents

Bekijk meer foto’s van deze unieke woonst hieronder …

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok